Totul despre azi

Eco turism pentru combaterea sedentarismului și a obezități

 

 

Este important ca o zi pe săptămână să ne întoarcem la modul de viață al străbunilor noștri. În acest mod vom contribui și noi, fiecare în dreptul lui cu câte o picătură de viață eco. În acest sens vă propun ca o zi pe săptămână să ne întoarcem în natură și la munca fizică. În acest sens este important ca grupurile să se formeze pe rețelele de socializare, sau cei care preferă să plece cu familia și un grup de prieteni restrâns departe de aglomerările urbane o pot face și așa. Cei care se hotărăsc să dedice o zi pe săptămână naturi pot lua legătura cu primării de comune situate la distanțe de 30, 40 km de casă iar deplasarea să se facă pe biciclete. Fiind vorba de grupuri organizate se poate solicita ca grupul să fie însoțit de un echipaj de poliție rutieră care va avea și rolul de a asigura parcurgerea în siguranță a traseului si fluidizarea circulației. În prealabil în cursul săptămâni pentru comuna aleasă se va lua legatura cu conducerea primăriei cu solicitarea ca primăria să identifice lucrări cum ar fi săpatul la cazma a unei suprafețe de 1 sau 2 HA de pământ. De asemenea pot fi identificate cum ar fi: prașila manual, tăiatul porumbului cu secera, cositul sau adunatul fânului , scoaterea din pământ a morcovilor, cartofilor sau a altor rădăcinoase. De asemenea pot fi executate lucrări de plantare de răsaduri, irigare etc. De asemenea pot fi executate și alte lucrări cum ar fi: tăiatul lemnelor la juagăr, despicatul lemnelor, culesul fructelor, etc.

Desigur aceste lucrări se vor efectua în funcție de sezon

  • Toate aceste lucrări se vor executa în sistem de voluntariat iar identificarea acestor lucrări va cădea în sarcina primăriei unde se vor deplasa voluntarii. Este recomandat ca primăria să delege pentru grupul respectiv unul sau doi însoțitori care vor avea și rolul de ghizi. De aceste lucrări este bine să beneficieze persoanele bătrâne și lipsite de ajutor. Care sunt beneficiile unui astfel de turism?
  • În primul rând munca pe care o va presta grupul respectiv este întradevăr o muncă eco întrucât nu emană noxe în atmosferă, așa cum ar face de exemplu utilajele care ar presta aceea muncă. Alocând o zi pe săptămână turismului eco și făcând acest lucru pe cât mai multe grupuri vom învăța să respectăm natura, vom fi mai atenți și mai prietenoși cu mediul, vom avea posibilitatea de a interacționa și de socializa cu alți oameni situați în medii diferite. De asemenea vom avea posibilitatea de a cunoaște istoria locurilor respective, de a vizita obiectivele turistice ale zonei, sens în care vom cere sprijinul primăriei din localitatea în care mergem. La întoarcere de asemenea vom solicita ca grupul de bicicliști să fie însoțit de un echipaj al brigăzii rutiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close