Timp liber

Mesajul premierului Florin Cîțu cu ocazia Zilei Deținuților Politici Anticomuniști din perioada 1944-1989

“Îi omagiem astăzi pe toți deținuții politici anticomuniști, care au făcut posibil ca noi, românii, să trăim astăzi într-o țară democratică, eliberată de teroarea deceniilor în care dictatura comunistă strivea destinul României, al unui întreg popor.

Sunt oameni pentru care dorința de a apăra libertatea și demnitatea societății în care trăiau a însemnat mai mult decât propria suferință. O mare parte din viața lor au fost vânați, ei și familiile lor, de temuta mașinărie represivă a regimului totalitar, iar mulți au murit sau au fost uciși în temnițele comuniste, departe de familii, uitați sau stigmatizați de societatea acelor vremuri.

Cei care am trăit acele timpuri întunecate din anii de comunism le suntem datori pentru prețul prea greu pe care l-au plătit în numele libertății și al drepturilor fundamentale de care românii erau privați atunci.

Suferința și jertfa celor care au avut curajul să se opună autorităților totalitare nu pot și nu trebuie uitate!

Am încredere în puterea noastră, cetățeni și autorități deopotrivă, de a veghea împotriva oricărui derapaj antidemocratic și de a nu ne lăsa influențați de mesaje populiste și conspiraționiste care încearcă să manipuleze situații dificile, cum este actuala criză sanitară, și să ne deturneze din drumul pe care ni l-am ales”.

 

Florin Cîțu,

Prim-ministru al României

 

 

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close