Social

VIZITĂ LA PODUL SUSPENDAT DE LA BRAILA

În cadrul Masterplanului General de Transport, figurând ca parte a drumului expres Buzău – Brăila – Tulcea – Constanța care va conecta nordul Munteniei și sudul Moldovei de nordul Dobrogei de Nord, podul suspendat peste Dunăre dintre Brăila și Tulcea va deveni ultimul și cel mai important pod peste Dunăre, înainte de vărsarea acesteia în Marea Neagră.
Cu o lungime totală de 1.974,30 m, o deschidere centrală de 1.120 metri și lățimea totală de 31,70 metri, podul peste Dunăre dintre Brăila și Tulcea va fi al treilea ca lungime din Europa.
Sistemul de suspendare cuprinde un cablu principal și tiranți verticali de legatură între tablier și cablul principal, iar blocurile de ancorare sunt integrate în teren și sunt localizate în afara digurilor Dunării.

 

      
Pentru acest obiectiv au fost alocate fonduri nerambursabile în valoare de aproximativ 363 de milioane de euro, din Fondul European de Dezvoltare Regională, bani care vor fi folosiţi atât pentru construirea podului, cât şi pentru drumurile care vor face legătura cu acesta, însumând 23 de kilometri.
Având în vedere importanța acestui pod, precum și complexitatea execuției care cuprinde soluții constructive moderne, inspectorul general al Inspectoratului de Stat în Construcții, domnul Romulus Bulacu, a efectuat o vizită de lucru împreună cu specialiști din cadrul instituției noastre, unde s-a întâlnit cu factorii implicați cu care a purtat discuții despre obiectiv, asigurându-i de tot sprijinul necesar, în așa fel încât să fie îndeplinite toate cerințele fundamentale aplicabile construcțiilor.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close