Social

Violeta Alexandru este mereu în slujba românilor – Astăzi vine cu soluții pentru a ajuta pensionarii

Violeta Alexandru este șefa organizației PNL București și șefa comisiei de muncă din parlament. La ora actuală, împreună cu o echipă formată din mai mulți parlamentari lucrează la o nouă lege a pensiilor care să elimine inechitățile și pensiile speciale. În paralel comisia condusă de Violeta Alexandru lucrează și la o nouă lege a salarizări, care să elimine salariile nesimțite. În timpul cât nu lucrează la parlament, Violeta Alexandru intră în contact cu românii în mediul online pentru a le afla nevoile și pentru a găsi soluții pertinente. Despre una dintre problemele cu care se confruntă pensionarii ne vorbește Violeta Alexandru în ultima sa declarație:

„Am avut mai multe discuții cu pensionarii despre faptul că, primind pensia pe card, poștașii nu le mai aduc talonul de pensie. Necesar în relație cu medicul de familie, pentru gratuitatea pe mijloacele de transport, etc. M-am și implicat când mi s-a sesizat dar nu acest lucru este relevant acum. Mi-a rămas această temă în minte, mă gândesc la soluții.

Ideea asta să stai acasă, să nu îți poți face niciun program în așteptarea poștașului este, pur și simplu, depășită. Ca și cea privind obligația de a merge tu la poștă pentru un serviciu pentru care statul plătește să îți fie livrat. Nu mai vorbesc de faptul că suntem în pandemie și ideea de a merge toți la poștă mi se pare neinspirată. Am tot avut discuții cu pensionarii (și le mulțumesc cu această ocazie) în mediul online. Chiar acum câteva minute vorbeam cu un domn pensionar pe acest subiect. Cine crede că pensionarii nu folosesc tehnologia se înșeală. E drept că până la experiența de ministru nu am avut ocazia să mă conving de acest lucru.

De exemplu, talonul de pensie (mov), pentru cei care primesc pensia pe card, s-ar putea trimite, la cerere, în format electronic. Sau vizualiza chiar din contul individual pe care orice pensionar/angajat îl poate avea în platforma CNPP. Voi depune un amendament în legea pensiilor pentru ca taloanele să se poată trimite și electronic. Dacă ne axăm pe principiul nu se poate, atunci nu se va putea moderniza niciodată nimic. Când, de fapt, #sepoate.”

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close