Social

Varujan Vosganian candidat la premiul nobel cu lucrarea „statul de drept e pentru alții”

Varujan Vosganian, este un politician cu state vechi care din punct de vedere ideologic s-a vrut liberal, dar până în final s-a dovedit a fi un traseist, care are ca singură ideologie interesul personal, înavuțirea și eludarea statului de drept prin folosirea imunități de parlamentar. Ca ministru al economiei în guvernul Tăriceanu, Vosganian a fost acuzat că l-a favorizat pe Ioan Niculae, căruia i-a facilitat achiziționarea de gaz metan sub prețul de producție. Acesta folosea gazul natural în procesul de producție pentru fabricarea de îngrășăminte chimice pe care le exporta. În acest mod, diferența dintre prețul real și prețul cu care era vândut gazul, era suportată de la bugetul statului, adică de la contribuabilul român. În acest dosar a fost cercetat și Adrian Videanu, pentru care nu a fost necesar acordul parlamentului pentru începerea urmăririi penale. În schimb pentru Varujan Vosganian, DNA-ul a cerut încuviințarea parlamentului. Dând dovadă de o lașitate nesimțită, Varujan Vosganian le-a cerut colegilor senatori, să nu voteze încuviințarea urmăririi penale. Fiind vorba de o majoritate a ciumei roșii, desigur solicitarea DNA a fost respinsă. În acest mod, acest ciocoi, reprezentat de bază al ciumei roșii, s-a sustras urmăririi penale. Dând dovadă de lașitate dar și de dispreț față de statul de drept.

Câteva precizări sunt necesare:

  • cei de la PSD împreună cu acoliții săi, majoritari în parlamentul României, trebuie să rețină ca parlamentul nu este o instanță care să hotărască dacă un parlamentar este vinovat sau nevinovat , când este vorba despre fapte penale. În acest context, considerăm că anchetarea și judecarea unui parlamentar cade în sarcina ministerului public și ulterior a instanțelor de judecată. Ca și concluzie finală, Gazeta Civica Îi adresează o întrebare publică lui Varujan Vosganian: Dacă vă știți nevinovat și nu a-ți comis ilegalități, de ce v-ați sustras urmăririi penale?

P.S: Pentru cei care au uitat reamintim faptul că înainte de votul care viza ridicarea imunității lui Varujan Vosganian, acest „laș” a etalat o întreagă piesă de circotecă: A plâns, s-a închinat și a fost miruit de Florina Jipa.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close