Satiră și umor politicSocial

Vă prezentăm stenograma explozivă cu discuția dintre Iohannis și Cîțu

Înainte de declanșarea crizei politice, Klaus Iohannis l-a chemat pe Cîțu pentru ai trasa ordinele referitoare la activitățile ulterioare. Deși s-a vrut secretă, stenograma cu dialogul celor doi, am primit-o pe surse. Iată conținutul acesteia: 

– Iohannis: Florine, ce program ai? 

– Cîțu: Mă duc să țin o ședință de guvern. 

– Iohannis: Vezi cum faci, să-l zbori din guvern pe Stelian Ion. 

– Cîțu: Șefu, cum să fac, că are o activitate bună și în plus nu am un raport al corpului meu de control care să-i fi găsit bile negre? 

– Iohannis: Măi Florine, Stelian Ion s-a apucat să facă o selecție pe bune pentru șefii parchetelor. Tu știi că eu am nevoie de procurori care să-mi facă uitate dosarele cu casele. În plus și ție îți prinde bine să ai niște procurori favorabili pentru suta de hectare de pădure pe care ai jăpcărit-o. Și Dan Vîlceanu are probleme mari cu evaziunea fiscală, și Robert Sigartău, și lista poate continua pentru că PNL-ul e plin de corupți. În plus, dacă vom avea șefi obedienți la parchete, îi putem folosi în viitoarele noastre lupte politice. 

– Cîțu: Șefu, știu cum voi proceda. Voi pune pe ordinea de zi suplimentară PNDL3 și voi solicita avizul lui Stelian Ion până-n seară. Acesta va refuza să-l dea, întrucât nu au fost stabilite amendamentele pentru punerea în aplicare, iar acestea trebuie stabilite în coaliție. 

– Iohannis: Nu știu cum faci, dar până mâine, ministrul justiției vreau să fie demis. 

– Cîțu: Am înțeles șefu, se rezolvă. 

– Iohannis: Măi Florine, tu ești nou în politică și trebuie să înveți de la cei cu experiență. Am să-ți povestesc cum m-a ajutat Băsescu în 2019 să câștig al doilea mandat. Atunci, deși eram pe primul loc în sondaje, un eventual tur doi cu Dan Barna l-aș fi pierdut. Băsescu mi-a spus următoarele: „Măi Klaus, înainte de primul tur plătește și tu la o publicație să-i aducă acuze grave lui Barna ca, să piardă procente multe și în turul doi să ajungi cu Viorica Dancilă. Totodată îți sugerez să refuzi dezbaterile pentru că în cadrul unor dezbateri poți pierde procente importante”. Atunci l-am întrebat pe Băsescu dacă este suficient pentru al face pe Barna să nu ajungă în turul 2. Băsescu mi-a zis că mă va ajuta să-i aplic lovitura de grație lui Barna prin înscrierea în cursă de către partidul lui Băsescu a unui candidat care pe profilul USRPLUS, să mănânce procente importante din voturile electoratului USRPLUS. L-am întrebat: „La cine te-ai gândit Traiane”? La Teodor Paleologul a răspuns Băsescu. Acesta este om de cultură, are multe proiecte și are nevoie de bani. Pentru o anume sumă va accepta să candideze, deși știe că nu are șanse de câștig, dar cu banii primiți își va pune în practică proiectele. 

– Cîțu: Da șefu, țin minte că cei de la RISE PROJECT au fost cei care l-au „îngropat mediatic” pe Dan Barna. În urma așa ziselor dezvăluiri, Dan Barna a pierdut 10 procente. 

– Iohannis: La cele 10 procente mai adaugă și cele 8 procente obținute de Teodor Paleologul, care dacă n-ar fi candidat, aceste procente ar fi mers la Dan Barna. 

– Cîțu: Șefu din ce spuneți, rezultă că Băsescu va ajutat să-l faceți pe Dan Barna să piardă vreo 18 procente. Cu aceste procente finala prezidențialelor din 2019 ar fi avut loc între D-stră și Dan Barna. 

– Iohannis: Da Florine, așa s-ar fi întâmplat și cu siguranță dacă nu aș fi fost ajutat de Băsescu, acum nu mai eram Președinte. 

Discuția celor doi a fost întreruptă de un consilier al lui Iohannis, care a venit să-i aducă biletele pentru vacanța de 7 luni de zile pe care Iohannis urmează să o ia. 

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare. 

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close