Social

Stelian Bujduveanu, Viceprimarul Municipiului București: Majorăm sau nu taxa pentru parcarea de reședință?

Stelian Bujduveanu: „Majorăm sau nu taxa pentru parcarea de reședință? Cinci sectoare cer majorarea taxei începând cu anul 2022. Eu propun să decidem împreună!
Taxa pentru parcarea de reședință se stabilește an de an, de către Consiliul General al Municipiului București, printr-o hotărâre care este întotdeauna pusă mai întâi în dezbatere publică.
Ne aflăm, în acest moment și până la data de 19 aprilie, în plin proces de transparență decizională și așteptăm propunerile bucureștenilor interesați de nivelul taxelor și impozitelor care urmează să se aplice de la 1 ianuarie 2022.
Proiectul de hotărâre privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în Municipiul București, începând cu anul 2022 poate fi consultat aici – https://www3.pmb.ro/…/proi…/1614939177ph_taxe_locale.pdf, iar propunerile, opiniile sau sugestiile pot fi comunicate aici – https://www3.pmb.ro/insti…/cgmb/dezb_publica/proiecte/1556 sau pot fi transmise fie prin poșta electronică, la adresa de email relatiipublice@pmb.ro, fie prin serviciile de curierat, cu mențiunea pe plic „Recomandare la proiect de act normativ”.
Strict legat de taxa pentru parcarea de reședință, trebuie să știți că aceasta ar putea crește având în vedere zonarea fiscală. În prezent, atribuirea locurilor de parcare se face contra următoarelor sume: 35 lei/ an în zona D, 55 lei/an în zona C, 66 lei/an în zona B și 84 lei/an în zona A.
În cadrul unei întâlniri pe care am avut-o cu reprezentanții tuturor sectoarelor, necesitatea majorării acestei taxe a fost susținută mai ales de lipsa fondurilor pentru construirea și întreținerea unor parcări noi.
Opinia mea este că orice majorare trebuie să aibă un impact pozitiv asupra calității vieții bucureștenilor. Din momentul în care încasăm taxe majorate, fundamentate în sensul necesității producerii de efecte favorabile, aceste efecte trebuie să se vadă.
Așadar, până la data de 19 aprilie 2021, ne puteți comunica sugestii privind îmbunătățirea capacității administrative în folosul dumneavoastră.
Vă invit să stabilim împreună nivelul taxelor și impozitelor pentru anul 2022!”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close