Social

România mai tare ca Germania din punct de vedere economic

Sursă Foto: facebook

 

 

În perioada de dinaintea revoluției România era un exportator pentru o gamă variată de produse finite. Multe dintre produsele Românești erau exportate în fostul URSS. După revoluție și după destrămarea fostului URSS relațiile dintre România și Rusia cât și relațiile dintre România și celelante țări care au compus fostul URSS au cunoscut un recul fără precedent atât din punct de vedere bilateral dar și din punct de vedere economic. Alte țări precum Germania, nu numai că nu au scăzut nivelul schimburilor economice dar față de perioada anilor 90 schimburile economice dintre Rusia și Germania au crescut de peste peste 14 ori.

Mândria românească

Este adevărat că multe repere economice în special din sectorul industriei ușoare au dispărut sau au trecut printr-un proces de restructurare producând-se și schimbul de generații la nivelul conducerii mangeriale care a venit cu o nouă viziune. Noua generație de manageri a orientat producția cu precădere către piața UE, deși există oportunități majore și în Rusia.

Jocul dublu al Germaniei

După ce a fost anexată Crimeea de către Rusia a fost instituit  un embargo economic împotriva Rusie. Acest embargo a fost instituit de către UE și Statele Unite. Germania a fentat embargoul invocând existența contractelor în derulare. În aceste condiții cred că este important ca România să își păstreze orientarea politică către vest dar în ceea ce privește schimburile economice mai ales cele la nivel de stat prin ministerul economiei trebuie regândite.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close