Social

Raportul de activitate al Ramonei Strugariu, europarlamentar USR PLUS, pentru perioada mai 2020-iulie 2021

Ramona Strugariu, europarlamentar USR PLUS, a ocupat în 2020 locul al doilea într-un clasament al eurodeputaților la numărul de amendamente depuse, conform unor evaluări independente ale organizațiilor care monitorizează activitatea din PE.

„Am încheiat încă un an de activitate în Parlamentul European. În 2019, mi-am propus ca în acest prim mandat să demonstrez prin exemplul propriu că se poate face un alt fel de politică. O politică eficientă, onestă, curajoasă, transparentă, ghidată de responsabilitatea față de oamenii care au avut încredere în mine și în capacitatea mea de a da tot ce-i mai bun pentru a-i reprezenta.

Parlamentul European este co-legislator pentru 450 de milioane de cetățeni. Mi-am propus să reprezint pe fiecare dintre ei cu aceeași determinare şi cu acelaşi respect, indiferent de religie, etnie, naționalitate, orientare sexuală, oriunde se află ei pe teritoriul Uniunii şi de multe ori chiar în afara granițelor ei, atunci când vocile lor ajung la mine.

Activitatea legislativă şi de reprezentare din Parlamentul European a însemnat în acest an, față de alți ani, multe sute de ore petrecute online. La fel de bine cum a însemnat întâlniri și consultări de urgență pentru decizii rapide şi grele, în context pandemic. A însemnat studenți români Erasmus+ blocați în Europa, fără resurse sau posibilități reale de a se întoarce acasă. A însemnat muncitori transfrontalieri în situații – limită, păcăliți, discriminați și tratați cu indiferență de către propriii angajatori. A însemnat situații mai critice decât oricând pentru libertatea presei şi viețile jurnaliştilor sau ale activiştilor. A însemnat situații medicale şi juridice aproape imposibile, despărțiri dureroase ale oamenilor. A fost un an cu multe momente foarte grele. Am încercat să le răspund şi să păşim împreună, mai solidari şi mai întăriți de aceste experiențe, mai departe. Aceste lucruri nu sunt în raportul de activitate. Sunt în mințile oamenilor cărora le-am putut răspunde „prezent”, iar asta este cel mai important”, a explicat Ramona Strugariu.

Raportul complet pentru perioada mai 2020-iulie 2021 poate fi consultat AICI.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close