Social

primită de la doamna deputat Viorica Sandu (Grupul parlamentar al PSD) Problemele gălăţenilor, invizibile pentru Guvernul Cȋţu

Am urmărit tragediile cauzate de inundaţii, ȋn ţara noastră, ȋn ultima perioadă, şi aşteptam să văd ce măsuri va lua Guvernul pentru a-i ajuta pe cei afectaţi. Astăzi, s-a ȋntâmplat, ȋntr-un final, minunea, iar Premierul Cȋţu a lăsat puţin campania internă pentru şefia PNL şi a alocat fonduri pentru 17 judeţe. Când mă uit pe lista judeţelor, surpriză, Galaţiul lipseşte!

 

Vă amintiţi, cu siguranţă, că ȋn a doua parte a lunii iunie, în doar câteva zeci de minute de ploaie torenţială cu grindină, întregul oraş a fost blocat, iar apa pe străzi a ajuns până la jumătate de metru. A fost în vigoare atunci un cod roşu, în urma căruia în Galaţi au fost 140 de gospodării şi 30 de străzi inundate, iar vijeliile au doborât în jur de 70 de copaci, lovind casele şi autoturismele gălăţenilor.Cartierul Valea Oraşului a fost inundat de trei ori în mai puţin de două săptămâni, fiind nevoie de mai multe ore pentru ca apa să fie înlăturată.Imaginile apocaliptice de atunci din judeţul Galaţi şi întreaga Moldovă pare că nu au ajuns până la Guvernul României. Punga Fondului de intervenţie la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, a rămas închisă pentru aceasta parte a ţării.Galaţiul nu există pe harta Guvernului nici la inundaţii, aşa cum nu a existat nici pentru investiţii.Pentru Galaţi, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei nu a sesizat oportunitatea deblocării de fonduri pentru localităţile afectate de calamităţi naturale.Tragediile gălăţenilor sunt mai puţin importante pentru Guvernul României, deşi contribuim şi noi, ȋn egală măsură, la bugetul de stat şi Fondul de intervenţii.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close