Social

PERCHEZIȚIE DOMICILIARĂ ÎNTR-UN DOSAR DE NERESPECTAREA REGIMULUI ARMELOR ȘI MUNIȚIILOR

În această dimineață, în urma unor activități investigativ-operative, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Subsatnțe Periculoase Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, au efectuat o percheziție, la domiciliul unui bărbat, vizat într-un dosar de urmărire penală, privind nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

La percheziție, a fost descoperit și ridicat în vederea continuării cercetărilor un dispozitiv(țeavă), încărcat cu un cartuș de cal. 5.6, deținut în mod ilegal.

Prin introducerea acestui dispozitiv în interiorul țevii unei arme de vânătoare cu calibrul de 12, arma letală poate fi folosită cu glonț de calibru 5,6, la săvârșirea faptelor de braconaj.

De asemenea, au fost descoperite mai multe elemente de muniție, precum și o armă neletală, cu aer comprimat, deținute legal, însă păstrate la o altă adresă și în condiții improprii.

Bărbatul, în vârstă de 63 de ani, a fost condus la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, pentru continuarea cercetărilor.

Totodată, acesta a fost sancționat contravențional, cu amendă, în valoare de 2001 lei, iar ca măsură complementară, polițiștii au dispus anularea dreptului de deținere de arme și muniții.

La activități au participat criminaliști și polițiști din cadrul Serviciului Acțiuni Speciale Ilfov.

Cercetările sunt continuate de polițiștii de la arme, în cadrul unui dosar de urmărire penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, urmărirea penală fiind coordonată de procurorul de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close