Social

Minciuna lui Tăriceanu și a corupților a fost devoalată

După anul 2005, mai multe instituții ale statului român au încheiat protocoale, având ca scop final combaterea fenomenului de corupție. Acest pas a fost făcut de guvernul Tăriceanu, în 2005 când a fost elaborată și emisă HG.230 din 30 martie 2005. Această HG, a legiferat încheierea protocoalelor dintre instituții. Nu îl bănuim pe Tăriceanu ca fiind un mare luptător împotriva corupției, dar pentru neștiutori sau pentru cei care au uitat, reamintim că pe 25 aprilie 2005 a fost semnat tratatul de aderare la UE, pentru România și Bulgaria, iar această HG  a fost elaborat și emis  exact 26 de zile înainte de semnarea tratatului. Cum spuneam, nu îl bănuim pe Tăriceanu ca fiind un luptător împotriva corupției, dar bănuim că această HG  a fost elaborată și emisă la solicitarea și recomandarea UE și a curții europene de justiție. Ce credem noi despre protocoale? Ele sunt utile și necesare, pentru că prin desființarea lor, lupta împotriva corupției a cunoscut un regres considerabil. Să ne amintim că a fost anulat dreptul SRI-ului de a face interceptări care vizează actele de corupție, iar acest atribut a fost „aruncat în curtea ministerului de interne”. Neavizații vor zice că nu e nimic rău în toată treaba, întrucât telefoanele corupților nu mai sunt ascultate de SRI ci de ministerul de interne, deci lupta împotriva corupților continuă. Noi avem rezerve în acest sens, întrucât ministrul de interne este om politic și poate influența această activitate. O altă întrebare care se pune și care este esențială, o enunțăm și noi:

  • Dacă există politicieni care săvârșesc acte de corupție, care pot duce la subminarea economiei naționale? De ce aceste acte de corupție să nu fie urmărite și interceptate de către SRI? Și încă o întrebare: se știe că s-a interzis colaborare dintre SRI și DNA și protocolul dintre aceste instituții a fost desființat ca fiind ilegal. Referitor la acest aspect, facem următoarea întrebare: Dacă SRI depistează acte de corupție sau de subminare a economiei naționale, ce să facă cu aceste informații? Cui să i-le dea, lui Moș Crăciun?
  • Colaborarea dintre SRI și parchetele care anchetează acte de corupție, este utilă și necesară și trebuie reluată pentru că marii borfași din politica românească, care au săvârșit acte de corupție au fost depistați datorită colaborării dintre SRI și DNA și datorită interceptărilor care s-au făcut de către SRI. Nu știm ca în toată perioada în care aceste două instituții au colaborat, să fi existat abuzuri din partea uneia dintre cele două instituții. Ceea ce știm cu certitudine, este că grupul politicienilor corupți, care sunt răspândiți în număr mare în toate partidele politice, mai puțin USR+PLUS, au luptat pentru desființarea protocoalelor de colaborare dintre SRI și parchete.
  • Gazeta Civica face o întrebare publică pentru toți cei care au luptat pentru desființarea protocoalelor:

Spuneți un singur caz în care s-a comis abuzuri sau erori pe parcursul anchetelor care să afecteze viața, libertatea sau integritatea unei persoane? Desigur curtea constituțională le-a dat dreptate „penalilor” care au pledat pentru desființarea protocoalelor. Am putea să facem o listă prin care să îi enunțăm pe cei care au luptat împotriva protocoalelor. În aceasta listă s-ar regăsi: Tăriceanu care s-a sustras unei anchete penale, în care este acuzat că a primit o șpagă de 800.000 dolari. Elena Udrea, Victor Ponta, Dan Șova, Varujan Vosganian. În condițiile în care, pentru desființarea protocoalelor ar fi pledat membrii unor partide precum USR și PLUS, solicitarea s-ar fi susținut, întrucât venea din partea unor oameni care respectă statul de drept. Dar când solicitarea vine din partea unor borfași care vor să scape de lungul braț al justiției, ne simțim sfidați și luați de proști. Probabil că va veni vremea când toate aceste aspecte se vor rezolva pozitiv și lupta împotriva corupției va continua cu motoarele turate la maxim.

Desființarea protocoalelor, a constituit doar un element dintr-un „calup de acțiuni”  îndreptate împotriva legilor justiției și a statului de drept. La implementarea acestui „calup”, ALIANȚA PENALILOR DIN TOATE PARTIDELE PARLAMENTARE ( MAI PUȚIN USR+PLUS) și-a adus contribuția și CCR, care sub acest aspect poate fi inclusă în alianța mai sus enunțată.  

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close