Social

MESAJ AL SECRETARULUI GENERAL AL GUVERNULUI CU PRILEJUL ÎMPLINIRII A 10 ANI DE ACTIVITATE A PARTENERIATULUI PENTRU GUVERNARE DESCHISĂ

Cu ocazia aniversării a 10 ani de la lansarea Parteneriatului pentru Guvernare Deschisă (OGP) și, totodată, de la momentul aderării României la această inițiativă internațională, doresc să vă asigur că Guvernul României își reconfirmă angajamentul de a menține eforturile în dezvoltarea de politici necesare pentru a rămâne un guvern deschis, responsabil și eficient prin promovarea transparenței guvernamentale, încurajarea participării cetățenilor la viața publică, utilizarea noilor tehnologii în administrație și combaterea corupției.

Elaborarea și implementarea celui de al cincilea Plan Național de Acțiune denotă faptul că România rămâne ferm angajată în avansarea și consolidarea relațiilor strâns create cu organizația și cu statele membre.

Asigurarea unui spațiu civic sigur și deschis reprezintă un element esențial al unei societăți democratice și al unei bune guvernări. Tehnologiile digitale trebuie utilizate într-o manieră transparentă, responsabilă și participativă pentru a eficientiza procesele guvernamentale și pentru a asigura cetățenilor liberul acces la activitatea guvernamentală. Avansarea practicilor anticorupție asigură calitatea serviciilor publice și relația de încredere dintre cetățeni și stat. În acest sens, Guvernul României și-a asumat o serie de priorități de amploare pentru reformarea statului, acestea fiind circumscrise și priorităților OGP pentru anul 2021.

Săptămâna Guvernării Deschise reprezintă un bun prilej de a marca 10 ani de activitate a organizației prin desfășurarea a sute de evenimente la nivel global care să încurajeze deschiderea guvernelor și implicarea societății civile.

Liderii și promotorii guvernării deschise din întreaga lume se adună în timpul Săptămânii Guvernării Deschise pentru a împărtăși idei, pentru a identifica soluții, pentru a crește nivelul de participare al cetățenilor în procesul guvernării și pentru a răspunde la pandemia COVID-19.

La moment aniversar, transmit felicitările mele tuturor celor implicați în promovarea principiilor guvernării deschise în România, atât din societatea civilă, cât și din cadrul instituțiilor publice, asigurându-vă de întreg sprijinul Secretariatului General al Guvernului în consolidarea unui cadru bazat pe transparență și guvernare deschisă.

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close