Social

Klaus Iohannis: „Într-o lume profund globalizată și puternic interconectată, performanța politicii externe se reflectă în mod direct asupra întregii societăți.”

„România este recunoscută ca un partener credibil şi predictibil. Direcțiile majore stabilite în trecut sunt continuate, dar cu o perspectivă mai activă și mai creativă în raporturile cu partenerii strategici și cu celelalte state, precum și în interiorul organismelor din care România face parte.

În plan global, angajamentele României sunt promovarea libertății, consolidarea democrației și respectarea normelor de drept internațional. Acestea sunt fundamentele din care decurg securitatea și prosperitatea, iar acțiunile și deciziile noastre trebuie să le aibă mereu ca reper.

Cadrul major de acțiune în plan extern este dat de Parteneriatul Strategic cu Statele Unite ale Americii, de apartenența la NATO și la Uniunea Europeană. În interiorul organismelor din care face parte, România este un partener loial și consecvent. Ne-am propus consolidarea rolului nostru în cadrul NATO și al Uniunii Europene, nu dintr-o perspectivă individuală și ca simplu beneficiar, ci prin asumarea responsabilității, într-un context geopolitic complicat şi prin contribuţia la întărirea construcției europene și euroatlantice.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close