Social

Întâlnirea ministrului apărării naționale cu ambasadorul Poloniei în România

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, s-a întâlnit luni, 19 octombrie, cu noul ambasador al Republicii Polone în România, Maciej Lang, la sediul MApN.

Cei doi oficiali au subliniat relevanța Parteneriatului Strategic dintre cele două state la nivelul apărării, importanța procesului de consolidare a posturii de descurajare și apărare a Alianței Nord-Atlantice, de o manieră coerentă și unitară, prin implementarea deplină a deciziilor adoptate la nivel aliat începând cu anul 2014, precum și cooperarea excelentă în cadrul structurilor multinaţionale găzduite de România și Polonia.

Temele abordate au vizat, de asemenea, mediul de securitate la Marea Neagră, evoluțiile curente la nivelul NATO, UE, respectiv al relației transatlantice.

Ministrul Ciucă a transmis oficialului polonez disponibilitatea de a colabora pe segmentul de instruire, schimbul de informații și discuții la nivel tehnic, dat fiind faptul că cele două state derulează în prezent aceleași programe de înzestrare – HIMARS, PATRIOT și F-16, cu accent pe creșterea cooperarii industriale.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close