Social

In memoriam dr. Aurel Vainer

București, 1 noiembrie 2021: Camera de Comerț și Industrie a României a primit cu profundă durere vestea dispariției domnului dr. Aurel Vainer, personalitate marcantă a sistemului cameral din România, la reconstrucția căruia a contribuit cu foarte mult entuziasm încă din 1990.

Domnul Aurel Vainer a făcut parte din conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi a Municipiului Bucureşti, fiind vicepreşedinte, în perioada 1990-1996, prim-vicepreşedinte, în perioada 1996-2002, vicepreşedinte, între anii 2002-2004, și membru în Colegiul de Conducere, între anii 1990-2005.

Contribuția Domnlui Aurel Vainer la modernizarea sistemului cameral românesc a fost esențială, Domnia Sa implicându-se activ, după 1989, în repunerea în drepturi a acestei activități în România și, de asemenea, în calitate de deputat al Parlamentului României susținând fără rezerve orice proiect legat de dezvoltarea mediului de afaceri românesc.

Totodată, Aurel Vainer a avut o contribuție esențială la dezvoltarea vieții evreiești din România, depunând eforturi pentru renovarea sinagogilor, luptând cu toată puterea împotriva antisemitismului și a celor care neagă Holocaustul, dar și împotriva urii și a discriminării.

Camera de Comerț și Industrie a României deplânge dispariția celui care a fost dr. Aurel Vainer și adresează pe această cale sincere condoleanțe familiei îndoliate, precum și celor apropiați.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close