Social

Documentul prin care PSD a tăiat pensiile românilor

De la 1 ianuarie 2019, pensionarilor ar fi trebuit să li-se indexeze  pensiile cu 14%. Acest lucru s-a întâmplat de la 1 septembrie 2019. Deci, timp de 8 luni de zile în intervalul 1 ianuarie – 1 septembrie 2019, pensionarilor nu le-a fost acordată majorarea cu 14%. Această indexare cu 14% se compune din două elemente:

  1. 4% indexare echivalentă cu rata inflației.
  2. 10% indexare conform legii, datorită creșterii salariului mediu pe economie.
  • Guvernul Dăncilă, având ca componență membrii PSD și ALDE, au amânat această majorare pentru data de 1 septembrie 2019. După ce a tăiat pensiile cu 14% timp de 8 luni de zile, și după ce a lăsat datorii neachitate către terți în cuantum de 110 miliarde lei, PSD și ALDE cu un an înainte de alegeri s-au retras de la guvernare, chipurile în opoziție, deși au majoritate lejeră în parlament. PSD și ALDE se declară ca fiind în opoziție și din parlament emit tot felul de legi, prin care guvernul este obligat să facă rost de bani pentru a le respecta. La aceste „crime împotriva guvernului”, cei de la PSD și ALDE au ca aliați pe cei de la CCR. Aceste trei entități ( PSD, ALDE și CCR), cel puțin din punct de vedere moral pot fi considerate cele mai retrograde elemente care nu țin cont de realitățile economice și care practic împing România spre faliment și incapacitate de plată. După cum mai sus am arătat, PSD-ALDE, timp de 8 luni de zile în perioada 1 ianuarie – 1 septembrie 2019 LE-A TĂIAT PENSIONARILOR 14%, BANI CARE LI SE CUVENEAU. În aceste condiții,nu putem accepta duplicitatea în spațiul public a celor de la PSD-ALDE și considerăm că românii vor avea maturitatea să înțeleagă că, PNL-ul este de bună credință, iar PSD emite legi în mod intenționat pentru a le distruge credibilitatea celor de la PNL. Totodată, prin aceste legi de măriri, majorări și para-majorări făcute din PIX fără posibilitate de finanțare din sumele adunate la buget, PSD-ul și-a propus să câștige capital electoral. Tăierea pensiilor cu 14% s-a făcut prin OUG 114/2018. În acest OUG s-a stabilit majorarea pensiilor cu 15% de la 1 septembrie 2019, sărindu-se practic 8 luni de zile în care pensiile trebuiau majorate cu 14%. La vremea respectivă cei de la PNL au reacționat prin, Florin Câțu și prin Dan Vâlceanu. Cităm în continuare declarațiile celor doi făcute la vremea respectivă:

„Senatorul PNL Florin Cîțu arată, printr-o postare pe contul său de Facebook, că pensiile ar fi trebuit să fie majorate cu 14% începând cu luna ianuarie 2019, ca urmare a prevederilor legale care stabilesc creșterea anuală a valorii punctului de pensie în funcție de rata medie anuală a inflației și de creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat.

Punctul de pensie ar crește de la 1.100 lei la 1.254 lei, la 1 ianuarie 2019. Dar PSD+ALDE au distrus economia șnu mai vor să aplice legea în vigoare. OUG, confirmată public de așa-zisul ministru al Finanțelor, promite creșterea punctului de pensie din septembrue 2019 cu 15%. (…) Nu pot să mai ascundă dezastrul și taie pensiile”, scrie Cîțu.

Acesta arată că, prin nemajorarea punctului de pensie din luna ianuarie 2019, pensionarii pierd practic 102 lei/lună

„Atât pierd pensionarii la punctul de pensie în 2019. Și ei sunt puși de PSD+ALDE să plătească costul guvernării dezastruoase din ultimii doi ani. Asta dacă îl mai cresc în septembrie. S-ar putea ca atunci situația să fie atât de gravă la nivel global încât PSD+ALDE să vină cu o nouă tăiere”, mai scrie senatorul PNL.  Acuzații similare a formulat la adresa Guvernului Dăncilă și deputatul PNL Dan Vâlceanu. „Guvernul PSD-ALDE taie pensiile cu 102 lei pe lună, din ianuare. Ce înseamnă asta pentru pensionari? Că vor avea o iarnă foarte grea, toate se scumpesc. Cei care lucrează în sistemul bugetar vor avea drepturile salariale la nivelul anului 2018, adică dreptul lor prevăzut de Legea salarizării nu va fi aplicat. Vorbim de oameni mințiți de PSD prin lege. Un alt aspect foarte grav se referă la orele suplimentare care nu vor mai fi plătite”, a declarat deputatul PNL.”

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close