Social

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, distins cu premiul Departamentului de Afaceri Economice și Sociale al Națiunilor Unite (UN DESA) pentru inovație și excelență în serviciu public

Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, din cadrul Guvernului României va primi distincția UN DESA pentru inovație și excelență în serviciu public în cadrul galei organizate la „United Public Service Forum 2021”.
În fiecare an, în cadrul unei ceremonii de premiere, UN DESA recunoaște excelența în serviciul public prin răsplătirea realizărilor creative și contribuțiilor instituțiilor publice la o administrație publică mai eficientă și mai receptivă în țările din întreaga lume. Din 193 de țări membre ONU și 63 de țări înscrise la categoria „Creșterea eficienței instituțiilor publice de a îndeplini Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a fost desemnat câștigător, recunoscându-i-se altfel inovația și excelența în servirea interesului public și contribuția semnificativă la îmbunătățirea administrației publice din România.
“Am îndrăznit să credem într-o Românie Durabilă și iată cum toate eforturile noastre din ultimii 4 ani pe zona de dezvoltare durabilă sunt recunoscute oficial de cea mai importantă organizație internațională din lume. Drumul nostru spre un viitor durabil nu se oprește aici. Suntem și mai motivați să promovăm cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030 în România. Fructificarea tuturor realizărilor Departamentului ține și de eforturile fiecăruia dintre noi, în viața cotidiană. Numai prin eforturi conjugate, alegeri conștiente și sustenabile putem ajunge la prosperitatea pe care ne-o dorim pentru generațiile viitoare”, a declarat László Borbély, consilier de stat, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.
United Public Service Forum 2021 va avea loc anul acesta la Dubai, Emiratele Arabe Unite, în perioada 13-15 decembrie 2021, sub tema „Inovarea viitorului serviciu public: noi modele de guvernare pentru o nouă eră pentru a atinge obiectivele de dezvoltare durabilă”.
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă a fost invitat să participe la ceremonia de premiere dar și la 5 workshop-uri care au ca scop prezentarea de bune practici și dezvoltarea abilităților necesare pentru a concepe acțiuni concrete pentru accelerarea progresului în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă în următorul deceniu. De asemenea, consilierul de stat László Borbély va reprezenta țara noastră la masa rotundă ministerială în cadrul căreia vor fi dezbătute probleme și tendințe emergente, strategii, acțiuni și abordări inovatoare pentru furnizarea de servicii eficiente și transformarea instituțiilor.
Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă va promova inițiativa premiată și acțiunile României de a implica fiecare segment al societății în implementarea Agendei 2030 în România într-o manieră holistică în cadrul unui stand de prezentare, pe parcursul celor 3 zile de forum.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close