Social

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, domnul deputat Constantin Șovăială (Grupul parlamentar al PNL) La Mulţi Ani Marinei Române şi Forţelor Navale!

La 15 august, când sărbătorim Praznicul Adormirii Maicii Domnului, avem cel mai bun prilej să ne omagiem eroii mărilor şi să arătăm întreaga noastră preţuire marinarilor români, oriunde s-ar afla ei în această zi. De Ziua Marinei sărbătorim atât Forţele Navale Române, cât şi Poliţia de Frontieră, Marina Comercială, dar şi oraşele-porturi.

 

 

Să nu uităm că România este ţara care are obligaţia să apere frontierele Uniunii Europene, dar şi ale NATO, iar Marea Neagră este un punct esenţial când vine vorba de securitatea regională. După ultimele evenimente din regiune, ţara noastră şi-a conturat un profil activ în eforturile de întărire a securităţii regionale şi chiar internaţionale. România rămâne un vector de stabilitate şi o putere militară importantă la Marea Neagră. De aceste graniţe depinde nu doar prosperitatea economică şi socială a Uniunii Europene şi a României, ci şi siguranţa fiecărui cetăţean.În calitate de preşedinte al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor am susţinut un buget de 2% pentru Apărare şi pentru înzestrarea Armatei Române, inclusiv a Marinei Române. Putem consolida securitatea frontierelor la Marea Neagră doar prin investiţii în echipamente de ultimă generaţie şi prin programe de formare a tuturor celor care au jurat credinţă tricolorului.Îi felicit pentru curajul lor pe toţi marinarii care fac eforturi inimaginabile pentru civili în misiunile lor pe mări şi oceane, le mulţumesc pentru dedicare şi sacrificiu.Multă sănătate şi cât mai multe misiuni de succes!La Mulţi Ani!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close