Social

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Silviu Nicu Macovei (Grupul parlamentar al PSD) Jocul unor imaturi politici pe seama sănătăţii românilor şi tăcerea unui preşedinte

Situaţia din ţara noastră este gravă spre foarte gravă din cauza iresponsabilităţii cu care coaliţia guvernamentală tratează situaţia din domeniul sănătăţii, mai ales acum, în plină pandemie.

Poate că înţeleg încordarea de muşchi dintre USR şi PNL pornind de la scandalul de la Ministerul Sănătăţii; poate îmi pot explica poziţiile ambilor incompetenţi, Vlad Voiculescu şi Florin Cîţu fiindcă ambii au dreptate când se acuză unul pe celălalt de incapacitatea de a conduce responsabil frâiele ţării.

Însă este inacceptabil ca pe seama unor orgolii personale de preamărire, sănătatea românilor să fie pusă în pericol. Ministerul Sănătăţii nu are şef; Cîţu, care s-a autonumit intermar, a delegat toată responsabilitatea unui play-boy, unui fotomodel. În acest timp, nu avem rezultatele anchetei incendiului de la Matei Balş, nu avem responsabili şi nici răspunsuri la moartea prin asfixiere în TIR-ul ATI al SMURD. Testările sunt din ce în ce mai puţine, iar guvernul pare să fi abandonat complet orice testare, ca să nu mai vorbim de anchetele epidemiologice. Doar edilii mai fraieri se apucă să raporteze corect cifrele riscând să aibă localităţile închise în scenariu roşu; cei mai deştepţi, pur şi simplu nu testează.Noi, PSD, am cerut de luni de zile să se facă testări, iar scenariul unei localităţi să fie considerat în funcţie de rata de incidenţă. Ce a făcut guvernul actual? Fix pe dos! Mai puţine testări, criterii subiective de închidere a unor localităţi, de multe ori lăsând aparenţa unor închideri politice!De parcă ar vorbi de cincinal şi producţie la hectar, Cîţu declară senin că epidemia este sub control în România! Se ridică restricţii pe baza unor cifre măsluite şi în funcţie de nevoia politică a unuia sau a altuia de a candida la un congres intern.Domnilor guvernanţi, tot nu vreţi să vă treziţi! Vă uitaţi pe cifrele care contează cu adevărat? Aproape 1.500 de români în ATI. Asta înseamnă că se află în stare gravă, iar statisticile publice arată că gradul de ocupare al paturilor COVID la ATI este în uşoară creştere!Mai trist şi mai grav este că numărul deceselor din cauza COVID 19 a crescut cu 74% faţă de 20 martie anul curent! Pe deasupra, mai aflăm de la un fost ministru al sănătăţii că toţi au minţit şi că, de fapt, numărul românilor care mor în pandemie este, de fapt, mult mai mare!În tot acest timp, Preşedintele Iohannis tace. Iohannis are o tăcere asurzitoare, iar în tot vacarmul guvernamental şi într-o ţară neguvernată, preşedintele tace în continuare. Nu ştim dacă se gândeşte la ceva în timp ce tace sau dacă de fapt nici nu îi pasă. Poate a obosit şi nu vrea să fie deranjat în timp ce… Adevărul este că nu ştim cu ce se ocupă preşedintele Iohannis. Nu mai spune nimic românilor, nici despre politica externă (a se vedea situaţia gravă din Ucraina), nici despre cea internă. Preşedintele Iohannis tace în timp ce „guvernul meu” se autocanibalizează, iar românii mor arşi sau sufocaţi de incompetenţă şi orgolii mărunte.Nu vreţi voi, toţi, să dormiţi la voi acasă şi să lăsaţi ţara să fie condusă de oameni competenţi şi cărora chiar le pasă?

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close