Social

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Radu-Marcel Tuhuţ (Grupul parlamentar al PSD) Cîţu şi ai lui devin spaima Apuseniului! România îşi asumă că va renunţa la încălzirea pe lemne fără să asigure alternative

Luarea de decizii din birouri, fără a te deplasa în teren şi fără consultarea factorilor decidenţi, primari şi autorităţi judeţene, dăunează grav dezvoltării!

 

 

Prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, PNL şi USR, aceste două partide rupte de realitate, promit Uniunii Europene că de la finalul anului 2023 România nu va mai utiliza lemne pentru încălzirea locuinţelor. Este o promisiune deşartă, la ora actuală inoportună şi imposibil de realizat, care în viziunea lor ”dă bine” la Bruxelles.În prezent, potrivit datelor oficiale, jumătate din gospodăriile din ţara noastră se încălzesc cu lemne. În mediul rural, în circa 80% dintre locuinţe căldura este dată de focul lemnelor din sobe, şeminee tradiţionale, centrale pe lemne etc. Mai mult, există foarte multe comune care nici măcar nu sunt racordate la gaze.Mă gândesc, acum, la Munţii Apuseni, dar şi la celelalte zone din judeţul Alba în care nu a fost introdusă reţeaua de gaz. Cîţu, Cioloş şi Guvernul PNL-USR demonstrează, din nou, că sunt rupţi total de realitate şi trăiesc pe altă lume, una paralelă şi complet echidistantă faţă de nevoile noastre.Practic, prin PNRR-ul scris din birouri, PNL şi USR fac promisiuni populiste în ceea ce priveşte protejarea pădurilor şi promit o reformă care va ”diversifica mixul energetic în sectorul încălzirii şi răcirii, utilizând alte materii prime decât biomasa forestieră”. Acest lucru, cu siguranţă, nu se va întâmpla!Mai mult, PNL şi USR au respins proiectele PSD privind extinderea reţelelor alimentare cu gaze naturale. Am depus un memoriu, multe solicitări şi interpelări, respectiv un amendament la proiectul Legii bugetului pe anul 2021 pentru introducerea gazului metan în Munţii Apuseni, dar niciodată nu m-am gândit ca oamenii să renunţe definitiv la căldura naturală a focului pe lemne. Ci să existe o alternativă şi libertatea de a alege.Viaţa m-a învăţat un lucru simplu, dar sigur: înainte să promiţi ceva, te asiguri dacă e oportun, corect şi realizabil!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close