Social

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Gheorghe Șoldan (Grupul parlamentar al PSD) PSD este acum singurul partid capabil să facă o opoziţie serioasă, puternică la dictatura şi incompetenţa liberală. Cîţu să-şi ia concediu fără plată cât e în campania din partid!

Acum o săptămână am încheiat prima sesiune parlamentară din acest an şi, ca deputat la primul mandat, vreau să împărtăşesc sucevenilor din experienţa mea de până acum din Parlamentul României. Am avut şi realizări, am făcut şi opoziţie serioasă guvernării liberale atât la Suceava, cât şi în Guvern.

 

 

În cifre, activitatea mea parlamentară din prima sesiune este următoarea: am depus mai mult de 20 de propuneri de lege, am luat Guvernul la întrebări prin intermediul a 10 adrese, am luat poziţie faţă de incompetenţa guvernanţilor în 28 de declaraţii politice şi de presă şi am susţinut 5 moţiuni împotriva miniştrilor şi a Guvernului.Am vorbit în Parlament despre problemele pe care le avem în judeţ. Am amendat Legea Bugetului de Stat şi am solicitat bani pentru drumuri, spitale, şcoli. Am iniţiat legi importante şi vă menţionez trei dintre ele: creşterea alocaţiei de hrană în spitale de la 10 lei pe zi cât e acum la 40 de lei pe zi per pacient; am propus scăderea TVA pentru lemnul de foc de la 19% la 5%; o altă problemă sunt deşeurile care intră în ţară prin toate punctele de frontieră şi am semnat, în ultima zi din sesiunea parlamentară, un proiect de lege pentru descurajarea acestui lucru. Pentru ca aceste propuneri să devină legi depinde ca şi PNL şi USR să le voteze, să pună interesele oamenilor înainte de jocul politic.Ca deputat, am avut numeroase întâlniri cu mediul de afaceri, cu reprezentanţi din domeniul HORECA şi industria evenimentelor. Deşi Guvernul s-a făcut că nu-i vede, am reuşit, în Parlament, să votăm un amendament prin care au primit sprijin financiar şi operatorii pe codul CAEN 8230. Am avut discuţii foarte bune cu reprezentanţi ai industriei de apărare şi voi sprijini acest sector. Cele mai multe dezbateri le-am avut în schimb cu studenţii şi voi continua să le reprezint interesele pe tot parcursul mandatului meu.Am solicitat ministrului Mediului să se implice personal în evaluarea impactului asupra mediului şi sănătăţii oamenilor a amplasării gropii de gunoi în Pasul Mestecăniş. Le-am amintit guvernanţilor că există o lege în vigoare care prevede construirea Autostrăzii Nordului în termen de 4 ani. Le-am cerut să sprijine producătorii locali. Tinerii trebuie să fie prioritatea zero a Guvernului!În prima sesiune parlamentară, PSD a demonstrat ca este principalul partid de opoziţie la guvernarea dezastruoasă a coaliţiei PNL-USR. PSD este acum singurul partid capabil să facă o opoziţie serioasă, puternică, la dictatura lui Cîţu şi să apere democraţia. I-am taxat de fiecare dată.Cîţu înseamnă Guvernul sărăciei şi austerităţii, Guvernul corigenţilor, Guvernul dictaturii liberale!Vedem cum premierul dă cu democraţia de pământ: guvernează prin Ordonanţe, demite miniştri de capul lui, apoi se pune singur ministru la finanţe să-şi cumpere voturi în PNL cu banii românilor – este foarte grav! Cîţu să nu creadă că suntem toţi plecaţi la mare şi nu vedem ce face. Dimpotrivă!Îi cer lui Cîţu să-şi ia concediu fără plată cât e în campanie, să nu mai cheltuie banii românilor pentru plimbările lui prin filialele de partid din toată ţara! În războaiele care au loc astăzi în partidele de la guvernare, românii sunt victime colaterale. PSD are un mandat greu cu aceşti inconştienţi, dar nu o să-i lăsăm să-şi facă de cap pe banii noştri.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close