Social

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat Gheorghe Șimon (Grupul parlamentar al PSD) Alături de colegii mei voi vota împotriva Ordonanţei debranşării consumatorilor în timpul stării de alertă

“Guvernul de incompetenţi condus de premierul Cîţu mai dă o lovitură românilor, care supravieţuiesc foarte greu după perioada stării de urgenţă.

 

 

Sunt multe familii cu copii, pensionari şi angajaţi cu salarii mici care nu-şi pot plăti în mod regulat facturile la utilităţi, iar situaţia lor se agravează exponenţial în contextul creşterii explozive a tarifelor la energie electrică şi gaze naturale. Peste 41% din gospodăriile din mediul urban şi 36% din mediul rural au întârzieri de mai multe luni la plata utilităţilor”, a declarat deputatul PSD Maramureş, Gheorghe Șimon.“Alături de colegii mei din PSD, voi vota împotriva Ordonanţei Guvernului care dă undă verde furnizorilor de utilităţi să debranşeze consumatorii care nu-şi pot plăti facturile. Această ordonanţă nu ar fi trebuit să fie aplicată înainte de adoptarea Legii consumatorului vulnerabil. Întâi protejare, apoi debranşare şi doar pentru cei care pot, dar din rea-voinţă nu doresc să plătească. Nu putem compara o familie cu mulţi copii sau un pensionar cu pensie minimă cu un rău-platnic, cum e de exemplu Organizaţia PNL Sector 6, care nu şi-a plătit facturile la căldură, deşi ar fi putut să o facă. Nu trebuie ca, din cauza unor rău-platnici, să trimitem în beznă şi în frig sute de mii sau poate milioane de români care, deşi muncesc, au venituri insuficiente pentru a-şi acoperi facturile din ce în ce mai mari. Măsura liberalizării pieţei de energie trebuia adoptată simultan cu Legea consumatorilor vulnerabili”, a declarat parlamentarul PSD Maramureş, Gheorghe Șimon.România se află în continuare în stare de alertă, adică acelaşi context care a motivat măsura interzicerii debranşării. “Condiţiile nu s-au schimbat, pentru că suntem în continuare în stare de alertă şi se anunţă valul 4. Este posibil ca în scurt timp să fim nevoiţi să revenim la măsurile pe care deja le cunoaştem şi debranşarea consumatorilor care nu-şi pot achita facturile sigur nu este soluţia pentru a-i ajuta pe cei care se află în situaţii limită”, a arătat deputatul PSD Gheorghe Șimon.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close