Social

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat George Șişcu (Grupul parlamentar al PNL) Campionatul European de Fotbal găzduit şi de Bucureşti poate constitui punctul de plecare pentru relansarea în forţă a sportului românesc

Sportul românesc pe echipe este într-un declin continuu, nu mai avem rezultate notabile la niciun campionat european sau mondial, dar sunt speranţe că lucrurile se vor schimba în următorii ani.

 

 

România va găzdui în această vară patru meciuri ale Campionatului European de Fotbal, iar faptul că o competiţie de o asemenea forţă se desfăşoară şi în ţara noastră poate constitui punctul de plecare pentru o construcţie trainică.Din păcate, naţionala noastră nu s-a calificat la Europeanul de fotbal. Am fi jucat trei meciuri la Bucureşti, pe Arena Naţională. Mai mult, se doreşte ca acest turneu să se joace cu spectatori, astfel că jucătorii noştri ar fi avut 12.500 de români care să-i susţină la fiecare partidă.Chiar şi aşa, fără să vedem la lucru naţionala noastră, organizarea de către Bucureşti a unei grupe de la Europeanul de fotbal reprezintă un câştig uriaş pentru România. Turneul final reprezintă o oportunitate unică, pentru că am reuşit să construim de la zero trei stadioane noi, Steaua, Rapid şi Arcul de Triumf, care vor fi utilizate de naţionalele care vin la Bucureşti. Sunt baze sportive care ulterior vor intra în circuitul competiţional intern, ceea ce fără îndoială e o veste bună. Dar, dincolo de infrastructură, România se alege cu o competiţie de anvergură, care, în mod sigur, va ambiţiona generaţiile de sportivi care vin din urmă şi, în acelaşi timp, îi va îndemna pe copii să vină către sport.Guvernul PNL sprijină cu toate forţele organizarea acestui turneu în ţara noastră. Pentru PNL, sportul nu este doar o prioritate, ci şi o obligaţie pentru ca tinerii noştri să se dezvolte şi să ţintească mereu să fie primii în domeniul în care activează. Prin sport devenim mai sănătoşi, ne testăm limitele, dar şi ambiţiile. Sportul nu mai este un moft, iar asta se vede şi în investiţiile masive pe care ţările europene, inclusiv statele din jurul nostru, le fac în acest domeniu.Ne dorim ca, în câţiva ani, echipele noastre, fie cele de club, fie echipele naţionale, care activează în diverse ramuri sportive, să aibă rezultate pe plan internaţional. Ca să atingem aceste rezultate, tinerii noştri trebuie întâi atraşi către sport, iar asta nu se poate face fără antrenori pregătiţi şi dedicaţi, fără baze sportive create peste tot în ţară şi fără bani pentru a le răsplăti efortul. În momentul în care aceste condiţii vor fi îndeplinite, vor veni şi rezultatele. Şi vom putea spera că peste câţiva ani vom juca finale la competiţii internaţionale de prestigiu.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close