Social

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la domnul deputat George Cătălin Stângă (Grupul parlamentar al PNL) Comunităţile locale au nevoie de sprijin pentru a se dezvolta!

Comunităţile locale au nevoie de sprijin pentru a se putea dezvolta şi pentru a reuşi să crească în mod semnificativ calitatea vieţii fiecărui locuitor!

 

 

Tocmai acesta este rolul Programului naţional de investiţii „Anghel Saligny” pe care Guvernul l-a avut în primă lectură în şedinţa de miercuri. Vorbim despre un program de investiţii dedicat autorităţilor locale, care va putea finanţa proiecte de infrastructură, atât rutieră, cât şi pe partea de apă – canal. Acest program luat în discuţie de Guvern va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe minim 6 ani de zile.Localităţile din Galaţi, dar şi din întreaga Românie, au nevoie de susţinere pentru a se putea dezvolta. Pentru acele proiecte care nu se pot finanţa prin PNRR sau din fonduri europene este nevoie să găsim soluţii. Programul „Anghel Saligny” reprezintă una dintre aceste soluţii. Pentru PNL, investiţiile locale reprezintă o necesitate pentru dezvoltarea tuturor comunităţilor.Sper ca programul să fie adoptat cât mai curând de Guvern, astfel încât să fie finanţate în cel mai scurt timp primele proiecte. Nu pot să înţeleg de ce unii colegi de coaliţie au ales să critice acest program de investiţii în loc să îl susţină, având în vedere că el are drept principal scop proiectele comunităţilor locale. Avem obligaţia de a identifica soluţii pentru a creşte calitatea vieţii în localităţile din întreaga ţară.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close