Social

Declarație de presă primită de la domnul deputat Bogdan Gruia Ivan (Grupul parlamentar al PSD) Guvernarea nu se face pe Facebook!

Premierul Florin Cîţu a luat prima sa decizie spre binele românilor din mandatul său: a anunţat demisia lui Vlad Voiculescu şi a Andreei Moldovan.

 

 

Zilele acestea cei doi au luat decizia de a introduce un ordin care modifică criteriile de carantinare pentru localităţile din România, fără ca Guvernul, prim-ministrul sau şeful DSU, Raed Arafat, să fie informaţi! O încălcare crasă şi arogantă a legii!A fost picătura care a umplut paharul, dar de ce Voiculescu era de mult pe lista neagră a lui Cîţu?Răspunsul e simplu: asta e ceea ce păţeşti când tratezi guvernarea ca pe un joc de imagine.Vlad Voiculescu a avut o viaţă prea lungă la Ministerul Sănătăţii pentru prostiile făcute. Prioritatea lui zero era să ducă o luptă cu PNL-ul, nu o luptă pentru românul de rând.Ca un arţăgos, a susţinut conferinţă de presă în acelaşi timp cu premierul, publica date fără să se consulte cu nimeni, învinovăţea PNL-ul de scăderea artificială a cazurilor înainte de alegeri. Sigur, e nobil când încerci să arăţi mizeria unor lucruri prost făcute, dar când eşti la guvernare prioritatea zero e munca, nu joaca şi comentariile pe Facebook!În timp ce el şi colegii lui de partid duceau zilnic o luptă împotriva ,,partenerilor” din PNL – o bătălie pentru imagine şi like-uri, problemele pandemiei se acumulau în sistem:1.A uitat să plătească personalul medical din centrele de vaccinare.Valeriu Gheorghiţă a sesizat faptul că personalul medical din centrele de vaccinare a foat neplătit timp de două luni. Voiculescu a dat asigurări că plăţile se vor face, justificând că întârzierea se datorează unui funcţionar public şi că asta nu e treabă de ministru.2.A suplimentat cu întârziere paturile de la ATI.Specialiştii ne-au avertizat de luni de zile că valul al treilea al pandemiei este iminent. Criza paturilor de la ATI a fost principala problemă în toamnă, în perioada celui de-al doilea val. Acum secţiile de terapie intensivă sunt majoritatea pline, spre deosebire de toamna anului trecut. Lipsa paturilor de la ATI este simţită deja de românii de rând, iar Voiculescu a făcut prea puţine, spre deloc, pentru rezolvarea aceastei probleme.Încremenirea în sistemul spitalelor Covid şi non-Covid.Voiculescu nu s-a preocupat deloc să gândească un sistem de spitale Covid şi non-Covid pentru toţi cetăţenii.Transformarea peste noapte a unor spitale în spitale suport defavorizează grav pacienţii care suferă de alte afecţiuni. Ar trebui ca fiecare spital din România să poată asigura suport Covid şi să asigure un circuit închis, dar suportul din partea autorităţilor a fost zero.Aceste probleme au culminat cu tragedia de la Matei Balş, evacuarea pe timp de noapte a pacienţilor de la Spitalul Foişor, moartea scandaloasă a pacienţilor sufocaţi în TIR-ul de la spitalul Victor Babeş şi multe altele.Ce făcea, în schimb, Voiculescu?

  • Comunicare înceată şi de lemn.,,Răposatul” a fost un comunicator bun pe Facebook, dar a uitat că trebuie să iasă şi în faţa presei.De toate aceste probleme Vlad Voiculescu s-a ascuns ca în gaură de şarpe. Mereu a avut reacţii întârziate şi pasive. Aştepta un dezastru pentru a ieşi abia a doua zi la declaraţii de presă bâlbâite, spuse ca un copil care şi-a uitat poezia de la serbare.Aceste bâlbâieli politice au înfricoşat populaţia, i-a îndepărtat pe oameni de spitale şi medici, iar cetăţenii nedumeriţi s-au apropiat de conspiraţionişti! Astăzi mor mai mulţi oameni în secţiile COVID decât în secţiile de la ATI. Pentru că oamenii ajung la spital prea târziu, când sunt în stare gravă. Din cauza fricii create de Vlăduţ, că n-a fost în stare să vorbească lumii.
  • Cu mască sau fără mască?Și la început când apărea în presă, Voiculescu o făcea fără mască. Nu e cea mai mare problemă, dar în aproape 4 luni a fost surprins de trei ori fără mască: o dată pe holul Parlamentului, iar de două ori chiar în clădirea Ministerului. Tot ce făcea era să dea argumente personajelor gen „Șoşoacă”, că ne conduc nişte proşti.
  • Acţiuni fără consultări.Unde oamenii mari, trecuţi de o vârstă, ar trebui să colaboreze, Voiculescu, Barna, Cîţu, dar şi alţii, au înţeles altceva: să facă pe eroii. Voiculescu nu a fost deloc un om de echipă şi asta s-a văzut. Și-a faultat colegii din PNL ori de câte ori a avut ocazia, uitând însă că ar trebui să colaboreze spre binele românilor.Am învăţat ceva?Guvernanţii sigur nu, pentru că acum au revenit la stadiul de grădiniţă. Barna şi Cioloş se ceartă că îl vor pe Vlăduţ în Minister şi că nu îl vor pe Cîţu, iar Cîţu şi Orban spun că nu îl vor pe Vlăduţ.Pentru mine e clar: învăţătura e că guvernarea nu se face pe Facebook!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close