Social

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la doamna deputat Viorica Sandu (Grupul parlamentar al PSD) Țară abandonată, caut guvernare serioasă

Guvernanţii noştri consideră că „suntem condamnaţi să guvernăm ţara”, după cum spune liderul Grupului parlamentar USR PLUS, Ionuţ Moşteanu.

 

 

Probabil de aceea coaliţia de guvernare este nefuncţională.Avem componenta USR PLUS a guvernului care îşi consideră miniştrii impecabili.Pe Ghinea – incompetentul şi repetentul la materia PNRR.Pe Drulă, care refuză să îl concedieze pe vărul Ovidiu Vizante de la şefia CFR Călători pentru incompetenţă, proastă gestionare a situaţiei de criză şi lipsă de empatie, după ce 30 de copii au fost abandonaţi în câmp, fără apă, timp de opt ore.Pe Năsui, responsabil de gafe cu impact economic. Ultima gafă – a şi publicat poze din zone de producţie militară pe contul său de ministru al economiei şi membru CSAT.Avem un USR PLUS care ameninţă, ca un partener frustrat, tot mai des, cu „divorţul”. Mai mult chiar, aruncă săgeţi otrăvite către premier: „un premier care nu are susţinere în Parlament nu are putere. Noi avem voturile din Parlament. Nu mai schimbăm miniştrii când se trezeşte dimineaţa domnul Cîţu supărat”.Avem o Coaliţie ce consideră ţara şi populaţia ca pe nişte drepturi moştenite, de care dispun după bunul plac.Avem o ţară al cărei guvern îşi transmite mesaje şi directive pe Facebook şi care în tot acest timp nu e guvernată. E lăsată de izbelişte până termină premierul campania electorală şi până îşi calmează USR PLUS frustrările.Avem un premier deferit justiţiei de Comunitatea Declic pentru săvârşirea faptei de instigare la abuz în serviciu.În măsura în care se va dovedi că angajarea consilierei de stat Mioara Costin a avut ca scop tocmai folosirea resurselor Guvernului pentru a-şi asigura o persoană care să-i facă campanie politică în lupta pentru şefia PNL, vorbim şi de fapta de abuz în serviciu.PSD cere preşedintelui României să-şi facă datoria şi să nu permită ca ţara să fie condusă de un premier cercetat penal pentru că a abuzat de funcţie şi a folosit banii şi resursele publice în propriul său folos. Un premier care astfel devine vulnerabil şi şantajabil de partenerii de coaliţie.Stă în atribuţiile constituţionale ale preşedintelui să convoace consultări cu toate partidele parlamentare pentru a găsi formula care să aducă în funcţia de prim-ministru o persoană integră şi competentă, asupra căreia nu planează nicio suspiciune penală.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close