Social

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la doamna deputat Raisa Enachi (Grupul parlamentar AUR) Virtutea civică va reuşi contra corupţiei

Împreună reflectăm la apelurile de „virtute civică”, cu scopul de a şti ce caracterizează formarea politică a cetăţenilor modificându-ne modul de a gândi, de a interacţiona şi comunicând între noi.

 

 

Trăim într-o lume din ce în ce mai „mică” în care oameni şi grupuri obişnuite interacţionează într-o scenă diversificată, într-o reţea complexă de relaţii între indivizi şi cu instanţe de putere. Știm din ultimii ani că cel mai bun mod de a combate corupţia este ca guvernele, industria şi liderii societăţii civile să lucreze împreună pentru binele comun.Am trecut prin nenumărate crize apărute din incompetenţa statului şi a instituţiilor. Ne aducem aminte cum, la începutul anului 2017, un număr mare de protestatari au ieşit pe străzile Bucureştiului pentru a denunţa o lege care ar fi ferit mai mulţi politicieni de acuzaţiile de corupţie. Decretul a fost în cele din urmă anulat. Este clar dovedită folosirea abuzivă a puterii încredinţate în beneficiul personal. Infracţiunile de corupţie pot fi urmărite cu success împotriva persoanelor care lucrează pentru o firmă. Pe de altă parte, când vorbim despre infractiunile institutiilor statului, guvernul nu reuşeşte să execute în mod adecvat legislaţia anticorupţie, ceea ce duce la o impunitate larg răspândită.Lumea în care trăim implică convieţuire, necesită o mai mare toleranţă şi unire. Dar foarte mult contează, însă, virtutea civică pentru că este necesar să expunem corupţia şi să tragem la răspundere oamenii corupţi.Noi, cei din partidul AUR, vom lucra neobosit pentru eradicarea corupţiei. Avem această datorie faţă de oamenii care au investit încredere în noi.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close