Social

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la doamna deputat Elena Hărătău (Grupul parlamentar al PNL) Să acordăm permanent respectul cuvenit persoanelor vârstnice!

1 octombrie este Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice. Ea a fost stabilită în mod oficial în sesiunea ONU din decembrie 1991, la propunerea lui Arghir Anastasios, profesor la Universitatea din Atena.

 

Este o zi de respect şi preţuire pe care o datorăm cu toţii persoanelor vârstnice. Această zi, dedicată dumneavoastră, părinţilor şi bunicilor noştri care aţi ajuns la vârsta înţelepciunii, este un minunat prilej pentru a vă transmite sentimentele mele pline de respect şi gratitudine pentru rolul major pe care l-aţi avut în dezvoltarea comunităţilor noastre, fiind, pe rând, deschizători de drumuri, adevăraţi piloni, pentru ca acum să ne fiţi sfătuitori dragi şi plin de învăţăminte.Dacă speranţa de viaţă la nivel mondial între 1950 şi 2010 a crescut de la 46 la 68 de ani, se estimează că ea va creşte la 81 de ani până la sfârşitul secolului. Astăzi, aproape 700 de milioane de oameni au depăşit vârsta de 60 de ani. Până în 2050, se preconizează că numărul acestora va ajunge la peste 20% din populaţia lumii.Pentru prima dată în istoria omenirii se estimează că, în 2050, numărul peroanelor peste 60 de ani va fi mai mare, la nivel mondial, decât numărul copiilor. Acest fenomen implică necesitatea acordării de mai multă atenţie nevoilor speciale ale persoanelor în vârstă şi problemelor cu care se confruntă aceştia. Drepturile omului stau la baza eforturilor depuse în acest sens.Cu speranţa că vom reuşi, ca şi dumneavoastră, să ajungem la acelaşi nivel de înţelepciune şi echilibru, mă aplec cu respect în faţa concetăţenilor noştri vârstnici, pentru contribuţia însemnată pe care au adus-o de-a lungul anilor la dezvoltarea societăţii româneşti şi vă urez multă sănătate, bucurii şi viaţă lungă alături de cei dragi!Voi fi alături de vârstnicii din municipiul şi judeţul Bacău şi voi încerca să-i ajut, ca şi până acum, să îşi rezolve problemele.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close