Social

DECLARAȚIE DE PRESĂ primită de la doamna deputat Denisa-Elena Neagu (Grupul parlamentar al USR) Piramida problemelor actuale ale României: lipsa unui guvern stabil, situaţia pandemică, creşterea preţurilor la energie şi implementarea PNRR

Piramida problemelor actuale ale României este cea pe care ar trebui să o vadă preşedintele Klaus Iohannis zilele acestea. Nu să viziteze piramidele din Egipt.

 

Nu avem încă un guvern stabil. Premierul-desemnat, Nicolae Ciucă, poate depune în Parlament lista noului cabinet până sâmbătă, 30 octombrie. Însă, negocierile pentru formarea cabinetului s-au blocat. Lui Florin Cîţu nu i-a reuşit formarea unui nou USL în încercarea sa de a ocoli negocierile cu un partener real şi serios precum USR. Astăzi premierul-demis declara că ”PNL a făcut o concesie majoră, a propus un alt premier”. Să fie clar, PNL nu a făcut nici o concesie, ci a început o criză politică în propria organizaţie, ca apoi să distrugă relaţiile cu partenerii de coaliţie. Totul sub privirea preşedintelui.Aproape 3000 de oameni şi-au pierdut viaţa, răpuşi de virusul Covid-19, în cele şapte zile în care PNL s-a bâlbâit cu formarea unui nou guvern. În aceeaşi perioadă, aproape 100.000 de români au fost diagnosticaţi cu acest virus. Secţiile ATI sunt supraaglomerate şi am ajuns să ne trimitem bolnavii de covid în afara graniţelor. În loc să facă o vizită în Egipt, preşedintele Klaus Iohannis ar fi trebuit să-şi pună un combinezon de protecţie alb şi să meargă în spitalele unde cadrele medicale se luptă eroic cu un extrem val patru al pandemiei.În acelaşi timp, România se confruntă cu o creştere fără precedent a preţurilor la energia electrică şi gaze naturale. Ministerul Energiei, condus de Virgil Popescu, a venit cu o serie de măsuri care plafonează preţurile dar care, pe termen lung, vor avea efecte dezastruoase. În plus, măsurile îi vizează în primul rând pe consumatorii casnici, ajutându-i prea puţin pe consumatorii industriali. Asta înseamnă că preţurile serviciilor şi produselor vor creşte alarmant în următoarea perioadă şi aceste creşteri vor fi suportate de populaţie. Degeaba plafonezi preţurile dacă costul vieţii creşte oricum din cauza noilor tarife ale energiei.Demararea implementării tuturor programelor din PNRR ar trebui să fie prioritatea zero pe termen mediu şi lung a României. Astăzi PNRR-ul României, conceput de Cristian Ghinea şi colegii săi de la Ministerul Fondurilor Europene, a primit aviz favorabil de la Comisia Europeană. Putem începe procedura pentru obţinerea primei tranşe de finanţare în valoare de 3,8 miliarde de euro. Nu ne permitem întârzierea accesării finanţării şi a implementării PNRR, pentru că o creştere economică reală şi sustenabilă pe termen lung depinde şi de acest plan.Situaţia a scăpat de sub control şi poate degenera dacă liderul de la Cotroceni şi protejatul său, Florin Cîţu, continuă să ignore problemele reale ale naţiei pe care o conduc. În faţa relaţiilor bilaterale ale României şi a propriilor vanităţi ar trebui, acum, să primeze interesul naţional şi binele tuturor românilor.România are nevoie, în aceste momente, cât mai repede de refacerea coaliţiei PNL-USR-UDMR şi de o guvernare capabilă să colaboreze strict în interesul tuturor românilor.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close