Social

De ce credem că Gabriela Firea va câștiga un nou mandat de primar general

Trei sunt motivele pentru care considerăm că Gabriela Firea va câștiga un nou mandat la primăria capitalei.

  1. Faptul că alegerea primarului se face într-un singur tur, lege pe care și PNL-ul a votat-o pe vremea când facea parte din alianța USL.
  2. Faptul că a intrat și Băsescu în cursă și toate punctele pe care le câștigă reprezintă de fapt procente din dreptul lui Nicușor Dan.
  3. Faptul că nu avem vot electronic. Acest lucru ar permite ca cetățianul român să poată vota la toate tipurile de alegeri indeferent unde s-ar afla. La alegerile locale este permis votul doar a cetățenilor care au domiciliul sau reședința în perimetrul circumscripției electorale unde candidează primarul și consilieri. Actualmente peste 40% din numărul populației active la nivel de capitală dar și la nivel de țară sunt plecați la muncă în strinătate. Este exact segmentul de populație care nu votează PSD. În cadrul circumscripțiilor electorale au rămas persoanele de vârsta a 3 a, care se știe votează preponderent PSD-ul. În aceste condiții considerăm că Gabriela Firea va câștiga un nou mandat la primăria capitalei fapt ce îi va deschide drumul spre visul său ascuns, acela de a candida la prezidențiale în 2024.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close