PoliticăSocial

Dacă Violeta Alexandru nu știe, de la Gazeta Civică primește sfaturi gratuite

Uniunea Europeană a aprobat pentru România 80 miliarde euro, guvernul Orban a anunțat că acești bani merg în investiții. Nu cred că vor exista obecții din partea UE dacă manopera exprimată în salarii va fi egală sau chiar mai mare decât în celelante țări membre UE. În acest sens Gazeta Civică  propune ca cel mai mic salariu brut să fie de 4000 euro iar în condițiile în care se vor vira 41,5% la bugetul asigurărilor sociale de la fiecare muncitor care va lucra în proiectele investiționale cu finanțare UE va pleca către bugetul asigurărilor sociale 1638 de euro (echivalentul în lei) în aceste condiții în timp record preconizăm că în proiectele investiționale vor fi angajați 500.000  muncitori ceea ce înseamnă că lunar către bugetul asigurărilor sociale va fi virată suma de 819.000.000 euro (echivalentul în lei reprezintă 4.095.000.000).  La această sumă adăugați și viramentele existente și veți constata că puteți majora pensiile cu 40% și puteți dubla și alocațiile. Condiția de bază este să demarați cât mai multe proiecte iar salariaților să le oferiți salarii cât mai mari pentru ca viramentele aferente acestor angajați să acopere deficitul la fondul de pensii, majorarea cu 40% a pensiilor și dublarea alocațiilor. Aceasta este soluția stimată doamnă Violeta Alexandru. Ar fi loc să fie angajați chiar și 1 milion de oameni și în condițiile unui salariu atractiv ca cel propus de noi locurile de muncă vor fi ocupate imediat. În aceste condiții și români care lucrează în afara țări se vor întoarce să lucreze acasă.  În continuare prezentăm integral ce a postat Violeta Alexandru pe facebook-ul personal cu precizarea că punctul de vedere al Gazetei Civice rămâne cel mai sus enunțat.

 

„În urmă cu câteva luni se anunțase creșterea punctului de pensie cu 10%. Decizia finală din ședința de Guvern de aseară a fost să crească cu mai mult, cu 14%. Am așteptat această decizie. Cele sociale, despre care am vorbit cu mulți pensionari afectați, au crescut și ele de la 704 la 800. Am așteptat această decizie.

Pensiile trebuie să crească în România pentru a permite pensionarilor să își acopere cheltuielile necesare. Ca să crească în continuare pensiile, trebuie să avem grijă și de oamenii care muncesc, de antreprenorii care își investesc banii pentru a pune pe picioare o afacere în cadrul căreia se plătesc salarii angajaților și, implicit, contribuții la buget (din care se plătesc pensiile). Am asistat lunile acestea la o campanie de învrăjbire a pensionarilor împotriva celor care muncesc. Nu așa procedează un om sau un partid responsabil. Unii nu sunt dușmanii celorlalți. Se avansau soluții de împovărare a muncii pentru ca de acolo să se fi plătit 40% creștere pensii. Fără niciun calcul se făceau aceste afirmații; erau doar învrăjbiți unii împotriva altora.

Respectul față de seniori îl arăți, în primul rând, fiind corect cu ei. Corect este să spunem că, atunci când a fost la guvernare, PSD, de fapt, i-a păcălit pe români, căci a refuzat să crească pensiile conform legii care era în vigoare, adică cu 100% din rata inflației și cu 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut pe economie din anul precedent. PSD și ALDE au refuzat să aplice legea cea mai favorabilă pensionarilor, astfel că, în 2018 și în 2019, pensionarii au pierdut bani. În tot acest timp, pesediștii și aliații lor făceau emisiuni maraton în care mințeau că ei cresc pensiile când, în realitate, îi furau pe pensionari. Deși sistematic au amânat creșterile promise, acum se jură că ar fi mărit pensiile cu 40%. Probabil tot așa cum au promis că o să construiască 8 spitale regionale; în realitate, nu au construit nimic. Ar fi fost bune acum în pandemie. Tot la fel cum au promis 1500 de școli și grădinițe, fără să se vadă nimic. Ar fi fost de mare ajutor în pandemie pentru păstrarea distanței între copii.

Aseară, Guvernul liberal a decis creșterea pensiilor. Decizia a fost luată, cu respect pentru pensionari, într-o perioadă foarte grea din punct de vedere economic, pe care tragem tare să o depășim cât mai repede.

Oamenii văd și înțeleg ceea ce se întâmplă, de fapt.”

 

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close