Social

COMUNICAT DE PRESĂ primit de la Cabinetul Secretarului General al Camerei Deputaţilor, domnul George Ionuţ Dumitrică Secretarul General al Camerei Deputaţilor: ”Camera Deputaţilor se redeschide pentru interni!””

Camera Deputaţilor a început înscrierile pentru o nouă ediţie a programului de internship. Studenţii şi absolvenţii pot aplica în perioada 1 – 31 august a.c., completând formularul de înscriere disponibil pe site-ul Camerei Deputaţilor. Evaluarea candidaturilor şi interviurile vor avea loc în septembrie, iar programul se va desfăşura în perioada 11 octombrie – 10 decembrie a.c., cu participare fizică. Pe durata desfăşurării internshipului, internii vor primi o indemnizaţie lunară, iar perioada de activitate va fi considerată vechime în muncă.

 

 

Programul de Internship la Camera Deputaţilor revine cu o nouă ediţie, dedicată tinerilor studenţi şi absolvenţi interesaţi de activitatea specifică desfăşurată de una dintre cele două Camere ale Parlamentului. Viitorii interni ai Camerei Deputaţilor vor participa, în perioada 11 octombrie – 10 decembrie 2021, la acţiunile de lucru desfăşurate de către comisiile parlamentare şi departamentele participante la programul de internship de anul acesta.”Ne dorim să oferim tinerilor oportunitatea de a învăţa, direct de la sursă, traseul legilor de la concept la realitate, dar şi activităţile administrative care susţin întreaga procedură legislativă. După o pauză de un an, cauzată de pandemie, în care am primit foarte multe întrebări cu privire la o nouă ediţie, redeschidem Camera Deputaţilor pentru interni! Am adaptat şi timpul de lucru la 4 ore/zi, tocmai pentru a facilita accesul studenţilor la program şi a-i încuraja să se înscrie!”, a declarat domnul George Dumitrică, Secretarul General al Camerei Deputaţilor. În ceea ce priveşte măsurile de protecţie legate de virusul SARS-CoV-2, acesta a adăugat că internii vor respecta aceleaşi reguli de prevenţie în baza cărora îşi desfăşoară activitatea personalul Camerei Deputaţilor.Studenţii şi absolvenţii se pot înscrie, în perioada 1 – 31 august 2021, pe site-ul www.cdep.ro/internship. Programul de lucru al internilor va fi flexibil, fiind necesare 20 de ore de prezenţă în fiecare săptămână; activitatea va fi remunerată cu suma de 1900 lei/brut/lună, iar perioada de 2 luni va fi considerată vechime în muncă.Regulamentul de organizare şi desfăşurare a programelor de internship la Camera Deputaţilor, Legea 176/2018 privind internshipul, calendarul programului, specializările disponibile şi condiţiile de eligibilitate pot fi consultate de pagina de internet dedicată – www.cdep.ro/internship.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close