Social

COMUNICAT DE PRESĂ – LANSARE PROIECT „SPRIJINIREA TINERILOR NEETS PENTRU DEZVOLTAREA EDUCAȚIONALĂ ȘI ÎMBUNĂTĂȚIREA PRODUCTIVITĂȚII PROFESIONALE”

Ministerul Tineretului și Sportului lansează proiectul „Sprijinirea tinerilor NEETs pentru dezvoltarea educațională și îmbunătățirea productivității profesionale” – POCU/885/1/4/148650, derulat în perioada Iulie 2021 – Decembrie 2023 în calitate de lider de parteneriat, împreună cu ASOCIAȚIA PENTRU FORMARE, EDUCAȚIE ȘI DEZVOLTARE EUROFED (Partener 1).

Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa prioritară 2 – Inițiativa „Îmbunătățirea situației tinerilor din categoria NEETs”, având un buget total de 4.209.753,68 lei, din care valoarea totală eligibilă nerambursabilă din FSE/ILMT este de 3.873.433,36 lei.

Așa cum știm cu toții, criza economică datorată pandemiei COVID-19, a dus la un nivel și mai ridicat al șomajului în rândul tinerilor. Integrarea pe piața muncii – unul dintre primii pași ai tinerilor spre o viață autonomă – a devenit din ce în ce mai problematică, implicând calificări din ce în ce mai înalte, flexibilitate și multă răbdare în parcurgerea tuturor etapelor procesului de angajare. 

Având în vedere aceste realități, Ministerul Tineretului și Sportului caută în permanență noi instrumente pentru incluziunea tinerilor NEET și modalități de monitorizare și analiză a prevalenței vulnerabilității și a dezangajării tinerilor pe piața muncii, pentru a veni în sprijinul lor. Ne dorim ca prin proiectele pe care le lansăm acum, în patru dintre ele MTS fiind pentru prima dată lider, să oferim acea mână de ajutor care le poate oferi șansa unui viitor mai senin.” (Eduard Novak – Ministrul Tineretului și Sportului).

Mai multe detalii puteți vizualiza în documentul atașat mai jos:

Comunicat de Presă_Lansare PROIECT „SPRIJINIREA TINERILOR NEETS PENTRU DEZVOLTAREA EDUCAȚIONALĂ ȘI ÎMBUNĂTĂȚIREA PRODUCTIVITĂȚII PROFESIONALE (1)

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close