Social

Cine va câștiga șefia CJ Botoșani?

La ultimile alegeri europarlamentare, singurul județ roșu din toată Moldova, a fost Botoșaniul. Paradoxal, dar cauza principală o reprezintă exodul masiv al popolației, foarte tânără, tânără și medie spre țările din vestul europei. În satele din Botoșani, populația majoritară este de vârsta a 3 a. Foarte multe case au fost construite la cheie, dar sunt pustii, întrucât propietarii caselor sunt plecați datorită condițiilor economice. În Județul Botoșani, reperele economice care ofereau de muncă la peste 250.000 de oameni în perioada comunistă, sunt închise în proporție de 95%. Societățile comerciale înființate după revoluție, dar și investitori care au venit în Județul Botoșani nu au avut capacitatea fizică de a oferi locuri de muncă tuturor locuitorilor din Județul Botoșani. În aceste condiții, calea pribegiei a rămas singura soluție pentru mii și mii de familii care au rămas fără nici un venit. Politicieni indiferent că, vorbim de PSD sau PNL, au manifestat un dezinteres total față de infrastructura județului. Este necesar ca Județul Botoșani să fie conectat la o autostradă, dar care autostradă? În aceste condiții ținând cont că, la nivelul județului vorbim despre o populație îmbătrânită, care votează preponderent PSD. Un clasament al voturilor care vor fi exprimate duminică, va arăta aproximativ astfel:

  1. PSD: 39%
  2. PNL: 30%
  3. PRO-ROMÂNIA: 9%
  4. USR+PLUS: 8%
  5. ALDE: 6%
  6. PPUSL: 3%
  7. 4%: ALȚII: 5%

Aceste cifre ne-au parvenit de la sucursala din Botoșani  a unui partid, care ne-a solicitat să păstrăm anonimatul. Dacă aceste cifre se confirmă, înseamnă că mai este mult până când societatea românească, în ansamblul său se va maturiza.

Câteva precizări:

  • Cifrele mai sus enunțate nu se referă la o anume comunitate. Ele reprezintă un cumul al intenției de vot din mai multe localități și este o oglindă a intenției de vot pentru alegerile parlamentare. Pentru alegerile din 27 septembrie, la nivelul județului Botoșani trendul este asemănător. În aceste condiții putem rezuma că foarte multe localități din Județul Botoșani vor reveni PSD-ului, ceea ce va face ca în continuare, Botoșaniul să rămână un Județ roșu. Cotidianul Național Gazeta Civica, face un apel către toți românii din Botoșani și din celelalte județe ale țări, care sunt în diaspora, să dea telefon părinților, bunicilor, pentru a mai produce o bucurie așa cum s-a întâmplat la alegerile prezidențiale din 2014.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close