Social

Cătălin Drulă un ministru merituos cum nu a mai avut România până acum la transport

Cei care urmăresc activitatea lui Cătălin Drulă, sunt la curent cu faptul că, acest om își dorește modernizarea căilor de transport din România. Pe toate șantierele, ministrul transporturilor Cătălin Drulă a impus un ritm accelerat de lucru și în paralel sunt deschise alte șantiere, unde viteza de lucru și calitatea sunt prioritare. Aceste aspecte reies și din ultima postare a lui Cătălin Drulă, pe care o expunem în continuare:

 

„UNDĂ VERDE ȘI PENTRU LOTUL 3 AL DRUMULUI EXPRES CRAIOVA – PITEȘTI

Încă un pas important pentru finalizarea drumului expres Craiova-Pitești: astăzi am semnat autorizația de construire pentru Lotul 3 Slatina – Colonești, cu o lungime de 31,7 km. ÎNCEP LUCRĂRILE!

Constructorul aici este aceeași firmă românească care s-a mobilizat exemplar și pe Lotul 2 Slatina-Balș al proiectului, unde lucrările sunt în grafic și sunt preconizate să se încheie la finalul anului.

Contractul de pe Lotul 3 valorează 670 de milioane de lei, iar banii provin din fonduri europene nerambursabile. Chiar dacă perioada de execuție a lucrărilor este de 2 ani, avem promisiunea constructorului că acestea ar putea fi gata mai repede, adică în 2022.

Cu peste 760 de milioane de lei alocate anul acesta, Drumul Expres Craiova – Pitești este unul dintre cele mai bine finanțate proiecte de investiții din România.

În total, pe Drumul Expres Craiova – Pitești se lucrează acum în plin pe aproape 90km pe loturile 1, 2 și 3. Doar pe lotul 1 mai trebuie finalizate cât de curând exproprierile pe 3km de traseu relocat, pentru a putea începe și acolo lucrările.

Pe Lotul 4 acum 2 săptămâni a fost desemnată câștigătoare aceeași firmă românească de pe loturile 2 și 3, dar au fost depuse contestații de o firmă chinezească. Așteptăm un răspuns rapid de la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor și ne dorim să semnăm contractul și pe acest lot cât mai curând.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close