Social

Cât cheltuiesc guvernele pentru apărare?

În 2019, cheltuielile publice ale statelor membre ale UE în domeniul apărării s-au ridicat la 168,5 miliarde EUR, reprezentând 2,6 % din totalul cheltuielilor publice. Aceasta echivalează cu 1,2 % din PIB.

Începând din 2014, ponderea cheltuielilor pentru apărare în totalul cheltuielilor publice a crescut ușor, în timp ce procentul din PIB a rămas stabil, situându-se la 1,2 % din PIB.

 

Cel mai ridicat raport dintre cheltuielile publice în domeniul apărării și PIB în Estonia, cel mai scăzut în Irlanda

În 2019, ponderea cheltuielilor publice în domeniul apărării în PIB a variat între statele membre ale UE, de la 0,2 % în Irlanda și 0,4 % în Luxemburg la 2,0 % în Grecia și 2,1 % în Estonia.

 

Diagramă bară: Cheltuielile publice pentru apărare, ca % din PIB, în 2019, țările UE/AELS

Setul de date sursă: Gov_10a_exp

 

Pentru mai multe informații:

  • Datele din 2019 pentru Spania, Franța și Portugalia sunt provizorii. Informații metodologice suplimentare sunt disponibile în articolul” Statistici explicate”.
  • Aceste informații privind cheltuielile publice pentru funcția de „apărare” (conform clasificării funcțiilor guvernului — COFOG) sunt completate cu un articol online.
  • Pentru mai multe informații, puteți consulta setul de articole statistice bazate pe cheltuielile publice în funcție de funcție. Un grafic informativ interactiv  este, de asemenea, disponibil pe site-ul internet al Eurostat.

 

Pentru a ne contacta, vă rugăm să vizitați pagina noastră de asistență pentru utilizatori.

Pentru întrebări de presă, vă rugăm să contactați suportul nostru media.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close