Social

Autorizații temporare pentru utilizarea seminței de floarea-soarelui tratată cu APRON XL 350 ES și LUMISENA 200 FS

Pentru campania de primăvară a anului 2022, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea seminței de floarea-soarelui tratată cu APRON XL 350 ES și LUMISENA 200 FS.

Pentru combaterea organismului dăunător ”Plasmopara halstedii se acordă autorizații temporare în perioada 17 ianuarie – 16 mai 2022, necesare  tratării și utilizării semințelor de floarea-soarelui cu produsele de protecție a plantelor APRON XL 350 ES și LUMISENA 200 FS.

Decizia MADR vine în urma solicitării reprezentanților Federației Naționale a Producătorilor din Agricultură, Industria Alimentară și Servicii Conexe din România, a Ligii Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România, a Uniunii de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal și a Asociației Producătorilor de Porumb din România.

Utilizarea semințelor de floare-soarelui tratate pentru combaterea organismului dăunător ”Plasmopara halstedii” nu constituie niciun pericol pentru organismele nevizate, inclusiv pentru insectele polenizatoare.

Autorizațiile temporare reprezintă instrumente legale pe care le au la dispoziție statele membre pentru a asigura fermierilor accesul la produse de protecție a plantelor în situații unde există risc fitosanitar asupra culturii.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close