Social

Asfaltăm străzile de pământ din cartierul Chitila Triaj

Muncitorii au turnat săptămâna trecută primul strat de asfalt pe străzile Poiana Ursului și Medrești din cartierul Chitila Triaj. Operațiunea face parte dintr-o acțiune mai amplă de modernizare a mai multor străzi din această zonă și constau în asfaltarea sistemului rutier, construirea de trotuare și realizarea canalizărilor pluviale.

În total, este vorba de opt drumuri de pâmânt, a căror situație a fost ignorată de autoritățile locale în ultimii 30 de ani, iar locuitorii luptau cu noroaiele la fiecare ploaie, traficul fiind paralizat. În paralel cu asfaltările din Poiana Ursului și Medrești se lucrează și pe alte șase străzi din acest cartier: Buclei, Fiordului, Mamaia, Drumul Gării, Eugen Brote și Drumul Lăpuș.

“Această zonă nu mai trebuie să fie una defavorizată, cetățenii au dreptul la condiții civilizate de locuit și la siguranță rutieră, conform unei capitale europene,”a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Lucrările de modernizare au început la sfârșitul lunii mai și au implicat așternerea unei fundații din balast și a unui strat de piatră spartă. La final, cele opt străzi vor avea două straturi de beton asfaltic. Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 3,82 de milioane de lei cu TVA.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close