Social

ANMCS mulțumește tuturor celor care au marcat Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Vorbește deschis despre siguranța cadrelor medicale! Acesta a fost îndemnul OMS, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2, pentru a marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), continuând campania din 2019 dedicată siguranței pacientului, a declarat săptămâna 14-18 septembrie ca fiind “Săptămâna Siguranței Pacientului în România“.

ANMCS a propus ca în toată această săptămână, atât personalul medical, pacienții, aparținătorii, cât și orice persoană care apreciază munca depusă de personalul medical, mai ales în această perioadă, să poarte un obiect vestimentar sau accesoriu de culoare portocalie (cravată, panglică, eșarfă, broșă, banderolă) prin care să marcheze Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. Portocaliu este culoarea desemnată de OMS ca simbol al evenimentului. De asemenea, ANMCS propune ca în data de 17 septembrie la ora 12, timp de un minut, oricine dorește să se alăture campaniei să se oprească și să aplaude în semn de apreciere și mulțumire pentru personalul medical.

Sute de unități medicale s-au alăturat acestei initiative. De asemenea, autorități și instituții din București și din țară, precum și spitale au fost iluminate în portocaliu în seara zilei de 17 septembrie.

Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB) a iluminat în portocaliu pentru al doilea an consecutiv fântânile urbane de la Piața Unirii. Au mai fost iluminate în portocaliu Palatul Victoria, clădirea UMF Carol Davila, Spitalul de Urgență MAI D. Gerota, Spitalul Clinic Colentina, dar și spitale, de exemplu, din Câmpulung, Sobozia, Sibiu, Cluj-Napoca sau Baia Mare.

“ANMCS mulțumește tuturor celor care s-au alăturat inițiativei noastre din această săptămână. Am fost impresionați de sutele de mesaje primite din partea spitalelor”, a declarat Sorin Ungureanu, președintele Autorității.

Amintim că Organizația Mondială a Sănătății a decis în 2019 ca în fiecare an pe  17 septembrie să fie marcată Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

Materialele foto și video primite de la unitățile sanitare se vor regasi pe site-ul ANMCS în următoarea perioadă.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close