Social

Alexandru Nazare: Am pregătit o schemă de ajutor de stat menită să atragă investiții strategice de cel puțin 100 de milioane de euro

Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor: „Am publicat astăzi pe site-ul Ministerului de Finanțe, spre consultare publică, proiectul pentru instituirea unei noi scheme de ajutor de stat menită să atragă investiții strategice în țara noastră, în valoare de cel puțin 100 de milioane de euro.
Invit la consultare publică toți partenerii de dialog care doresc să contribuie la operaționalizarea acestei noi scheme de ajutor de stat, foarte necesară pentru dezvoltarea durabilă a țării noastre. Pentru a fi competitivă pe piețele internaționale, România are nevoie de know-how specializat și investiții mari în facilități de producție din domenii strategice, bazate pe noi tehnologii și inovare, cu o valoare adăugată crescută.
În propunerea inițială, noua schemă va finanța investiții inițiale cu cheltuieli eligibile de cel puțin 100 de milioane de euro în sectoarele economice care implica realizarea de produse cu valoare adăugată mare, precum fabricarea produselor electronice și optice, aeronave, autovehicule, aparate și instrumente medicale etc. Aceste domenii strategice pentru dezvoltarea României vor contribui atât la creșterea competitivității țării noastre prin realizarea de transferuri de know-how specializat și tehnologie de ultimă oră.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close