Social

Aleșii USR PLUS din Alba îi ajută pe oamenii rămași fără case în urma inundațiilor

Sute de oameni din localitățile Ocoliș, Sohodol și Dăroaia (Roșia Montană), județul Alba, au fost afectați de inundațiile produse în acest weekend.
Claudiu Nemeș, subprefectul USR PLUS de Alba, și primarii USR PLUS Gabriel Pleșa (Alba Iulia) și Radu Penciu (Lupșa) au strâns o echipă de voluntari și, împreună, au mers să le dea o mână de ajutor localnicilor.
Au scos apa din case, i-au ajutat să-și dezgroape lucrurile înghițite de pământ, le-au dus alimente și produse de strictă necesitate.
Primarul Gabriel Pleșa a anunțat că, de vineri, aleșii USR PLUS din Alba încep reparația casei unui tânăr rămas orfan, din Abrud, cu ajutorul unei firme de construcții deținută de Cosmin Lazăr, membru USR PLUS Alba Iulia.
Edilul din Alba Iulia a mai spus că vrea să mobilizeze voluntari și pentru a-i ajuta pe oameni să-și pună în siguranță casele și, până la iarnă, toți cei care au fost afectați de viitură să fie la adăpost.
În același timp, vicepremierul USR PLUS Dan Barna a anunțat luni că Executivul va ajuta sinistrații din județul Alba cu 35.000 de litri de motorină, 8 construcții modulare, 260 de paturi cu cazarmament, 520 de pături, 8.500 de litri de apă, 2.600 de conserve de carne și 3.900 de conserve de paté.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close