Social

Alegerile într-un singur tur vor favoriza PSD și PNL?

La alegerile locale prin „bunăvoința” PNL și PSD avem doar un singur tur. Această metodă favorizează partidele mari cum ar fi PSD și PNL și sunt o pedică pentru o alternativă cum ar fi alianța USR-PLUS. Dar trebuie să preciză ca alegerile într-un singur tur este o sabie cu două taiușuri întrucât partidele mici pot acumula puncte în detrimentul unuia dintre partidele mari. În zona Moldovei unde majoritatea tinerilor sunt plecați la muncă în străinătate, PNL-ul v-a pierde masiv în favoarea PSD-ului, de ce spunem acest lucur? Pentru că partea activă a societăți, cea care este plecată peste hotare și care votează altceva decât ciuma roșie nu are cum să voteze întrucât nu există vot electronic  iar legea prevede că cetățenii pot vota doar dacă se află în perimetrul localități unde votantul are domiciliul sau reședința. ÎN PERIMETRUL LOCALITĂȚILOR SE REGĂSESC ÎN PROCENT DE APROAPE 100% PENSIONARII CARE PREPONDERENT  VOTEZĂ PSD. în aceste condiții putem afirma cu certitudine că PSD-ul va fi marele câștigător al alegerilor locale și piesa se va repeta și la alegerile parlamentare. Pentru această situație PNL-ul se face vinovat de 3 ori :

  1. Pentru că a votat alături de PSD alegerea primarilor într-un singur tur. ( pe vremea când PNL-ul facea parte din USL)
  2. A doua vină o poartă PNL-ul pentru că nu i-a lăsat pe cei de la PSD să „își rupă gâtul de tot” și s-a vrut la guvernare.

În al 3 lea rând PNL se face vinovat  pentru că dorind să ajungă la guvernare și pentru a îi fi votat guvernul, Orban a promis fiecăruia ce a vrut să audă. Facem precizarea că între PNL și alianța USR-PLUS a fost semnat un protocol care prevedea alegeri anticipate și alegeri pentru primari în două tururi. Niciuna dintre aceste promisiuni nu a fost respectată. Consecința va fi plătită de forțele de dreapta ( PNL și USR-PLUS), facem totuși precizarea că alianța USR-PLUS va fi o victimă colaterală a lui Ludovic Orban, care are marea calitate de a fi MINCINOS ȘI NEPAROLIST. Ce nu înțelege Ludovic Orban, PNL-ul în ansamblul său și Președintele Iohannis, este faptul că PNL-ul la alegerile parlamentare nu va obține majoritate absolută pentru a forma singur guvernul. În aceste condiții cu siguranță va avea nevoie și de alianța USR-PLUS. Avertizăm pe Ludovic Orban și pe PNL că nu îi va putea trata pe cei de la USR-PLUS ca pe o remorcă. Ținând cont de aceste aspecte și de faptul că România are nevoie de o guvernare fără PSD vreo două decenii, considerăm că PNL-iștii trebuie să își revizuiască atitudinea în sensul de a fi paroliști și loiali celor pe care îi vor parteneri. Gazeta Civică își manifesta satisfacția pentru că PNL-ul va fi obligat să guverneze alături de USR-PLUS. În acest mod practicile PNL-ului privind numirile în funcțiile publice fără concurs și traseismul politic , sperăm că vor lua sfârșit. Aceste practici au fost folosite dea lungul timpului și de PSD și de PNL. Dar venit timpul STOP definitiv.

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close