Satiră și umor politic

Vă prezentăm stenograma care arată cât „Parandărăt” vrea Iohannis din cei 80 de miliarde PNRR

Ieri 10 septembrie 2021 a avut loc o întrevedere între Iohannis, Cîțu, Ciolacu și Nicolae Bădălau de la Curtea de Conturi. Întrevederea a fost solicitată de Klaus Iohannis care mai are puțin și își termină și cel de al doilea și ultimul mandat. „Cotidianul Național Gazeta Civica” a intrat în posesia stenogramei cu discuția celor 4 mai sus enunțați: 

Klaus Iohannis (adresându-se lui Cîțu, Ciolacu și Bădălău care așteptau în picioare în fața cabinetului de lucru al președintelui): „Intrați și luați loc, v-am chemat pentru a stabili de comun acord cum ne vom înfrupta din banii care vin de la Comisia Europeană”. 

Cîțu: „Șefu, eu am vorbit cu Președinții de consilii județene și cu primarii PNL și le-am comunicat că 3% din banii pe care îi primesc trebuie să-i returneze pentru Dumneavoastră”. 

Iohannis: „Cum măi Florine (Cîțu), doar 3% le-ai cerut parandărăt?” 

Cîțu: „Nu șefu. Parandărătul este mult mai mare, dar cei 3% reprezintă partea pe care am rezervat-o pentru Dumneavoastră”. 

Marcel Ciolacu: „Băi Florine, tu care ești de la PNL îi oferi șefului doar 3%? Noi cei de la PSD ne-am gândit să-i oferim domnului Iohannis 6%”.

Iohannis adresându-se lui Nicolae Bădălau: „Băi Nicule. Tu ce spui? Cât poți acoperi? 

Nicolae Bădălau: „Șefu, dacă sunt facturi și plăți care să le acopere, treaba e ok. Singura problemă este faptul că, banii din PNRR venind de la CE vor fi verificați.”

Iohannis nervos: „Da-ti-o dracului de verificare, pe mine mă interesează cât obțin din PNRR. Și vă spun că nu mă interesează cum aranjați treburile, dar eu vreau un parandarăt de 5 miliarde pe care să le virați în conturile pe care vi le voi indica. În fond este meritul meu pentru că am reușit să negociez această sumă uriașă, iar românii și România ar trebui să-mi mulțumească și cum am spus, mulțumirea mea se rezumă la 5 miliarde euro.” 

Nicolae Bădălau: „Șefu, banii de la Comisia Europeană sunt verificați până la ultimul cent. Nu știu cum va sta treaba, dar cum spuneam, dacă există documente acoperitoare treaba e ok.” 

Iohannis: „Documentele justificative sunt necesare UAT-urilor gestionate de cei de la PNL și PSD, că doar nu o sa-mi cereți chitanță pentru cei 5 miliarde de euro. 

Florin Cîțu: „Șefu eu vă susțin să faceți această treabă, pentru că vreau să-l depășiți pe Băsescu, care în timpul mandatelor sale a jăpcărit o casă pentru fiesa și 300 hectare teren agricol”. 

Iohannis: „Auzi, Florine. Nu mă mai compara pe mine cu Traian Băsescu. Pentru că ce a furat el în două mandate eu am obținut mai mult cu cele 7 case pe care le-am obținut din meditații. Acum vreau să le dau clasă celor dinaintea mea și celor de după mine, pentru că nu știu cine va reuși să prăduiască 5 miliarde euro.” 

Nicolae Bădălau: „Șeful există riscul ca această faptă să fie investigată de Codruța Kovesi, care acum este procuror European. 

Iohannis: „Mai lăsați-mă cu Codruța. Eu am demis-o odată, deși puteam să nu o fac. 

Marcel Ciolacu: „Șefu eu m-am înțeles cu Florin Cîțu să ne înfruptăm cu 30 miliarde euroi din  cei 80 de la PNRR, și cu cei 5 miliarde ai dumneavoastră rezultă că pentru UAT-euri mai rămân 45 miliarde euro”. 

Iohannis: „Este o sumă astronomică, când au mai primit UAT-urile din România 45 miliarde euro? Și țineți cont că la aceștia se adaugă 10 miliarde euro din PNDL3. 

Cîțu și Ciolacu în același timp: „Șefu ați stabilit că și din PNDL3 vreți 2 miliarde euro și 5 miliarde euro trebuie să le împărțim cu cei de la PSD și UDMR”.

Iohannis cuprinzându-i de umeri și conducându-i spre ieșire: „Dragii mei. Felul în care vă veți trage parăndărătul din PNRR și PNDL3 nu mă interesează. Ce trebuie să rețineți, este că eu îmi doresc cele 7 miliarde euro cumulate. De restul nu zic nimic pentru că este treaba voastră și în interesul vostru. Ce este important să rețineți, este faptul că i-am scos pe cei de la USRPLUS de la guvernare și nu mai are cine să vă supravegheze”.

Cîțu și Ciolacu: „Șefu e perfect și vă mulțumim că i-ați citit pe cei de la USRPLUS, în sensul că vor recurge la gesturi extreme dacă îl vom demite pe Stelian Ion”. 

Nicolae Bădălau: „Fraților, furați cât puteți, că pe partea de control a Curții de Conturi mă voi îngriji să fiți acoperiți”. 

Cei trei (Nicolae Bădălau, Marcel Ciolacu și Florin Cîțu) la ieșirea din birou i-au strâns mâna cu aplecăciune lui Klaus Iohannis, care s-a despărțit de dânșii într-o notă de optimism. Cei care dezaprobați această golăneală, vă rugăm distribuiți. Vă Mulțumim!!!

 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close