Satiră și umor politic

Marian Ceaușescu către Iohannis: „Borfașule te-ai dat cu PSD-ul”?

Acum o săptămână Iohannis a dat nas în nas cu Marian Ceaușescu. Pe surse am primit stenograma discuției dintre cei doi:

Marian Ceaușescu: „Borfașule, până la alegerile din 2019 te dădeai mare luptător împotriva PSD-iștilor, iar acum te-ai aliat cu dânșii”. 

Iohannis: „Mariane treaba cu lupta împotriva PSD-ului a fost praf în ochi pentru prostime ca, să mai câștig un mandat de Președinte. Dacă vrei să știi, eu nu am nici-un fel de culoare politică. Am fost și la forumul german, și președinte PNL, și propunerea USL pentru funcția de prim-ministru”. 

Marian Ceaușescu: „Borfașule totuși care este ideologia ta politică”? 

Iohannis: „Mariane ideologia mea politică este de a fura din banul public, pentru că îmi place să trăiesc ca un pașă pe spinarea poporului român. Ca exemplu, uite am reușit să cumpăr 7 case din banii publici pe care i-am furat. Un alt exemplu despre luxul și confortul în care îmi place să trăiesc s-a putut vedea zilele acestea, când pentru o plimbare la New York am închiriat un avion cu un sfert de milion dolari.” 

Marian Ceaușescu: „Borfașule, faptul că îți place să trăiești în lux confortabil a văzut toată România, dar ești un om lipsit de orice bun simț și ești total dezinteresat de faptul că românii sunt săraci și își duc traiul de azi pe mâine. Ca să fiu corect, caracterul pe care îl ai ți l-ai devoalat când un SPP-ist nu a fost atent să-ți i-a paltonul și  l-ai aruncat pe mașină. Atunci am înțeles că ești un Ciocoi  lipsit de orice empatie pentru românii cei mulți și oropsiți care te-au făcut Președinte prin votul lor”. 

Iohannis: „Mariane, mai citit. Dar acum te las pentru că am o întâlnire cu Marcel Ciolacu și Vasile Dâncu”. 

Marian Ceaușescu: „Bine măi Borfașule, dar românii de asta te-au votat, ca tu să te aliezi cu PSD-ul? Parcă spunea-i că îți dorești o coaliție de guvernare: PNL-USRPLUS-UDMR? 

Iohannis: Aceasta a fost gargară pentru a obține voturile românilor. Eu mi-am propus să mă aliez cu cei de la PSD încă înainte de alegeri. 

Marian Ceaușescu: De ce nu ai păstrat alianța cu cei de la USRPLUS?

Iohannis: „Măi Mariane, ministerul sănătății are un buget anual de 10 miliarde euro. L-am dat afară pe Vlad Voiculescu pentru că, fiind dânsul șef la acest minister nu se putea fura. Faptul că l-am dat afară a zguduit coaliția de guvernare. După acest episod eram sigur că, dacă îi voi mai da afară un ministru  de la USRPLUS, vor acționa radical în sensul că vor ieși de la guvernare. De fapt acesta a fost și planul meu, atunci când i-am spus lui Cîțu să-l demită pe Stelian Ion, fără motiv. Și dacă cei de la USRPLUS  nu s-ar fi supărat atât de tare încât să demisioneze în bloc, îi dădeam ordin lui Cîțu să-i demită. După ce Cîțu l-a demis pe Stelian Ion prin procedura „fulger”, și eu la „foc automat” am semnat decretul de demitere. În plus am refuzat să le răspund la telefon lui Barna și Cioloș, care probabil m-au sunat să ceară explicații și ar fi dorit și o mediere”. 

Marian Ceaușescu: „Borfașule, dar de ce ai pică pe cei de la USRPLUS”? 

Iohannis: „Cu cei de la USRPLUS nu se poate negocia furtul din banul public, ori eu pentru asta am intrat în politică. Rezultatul? Am 7 case, un cont de 20 milioane euro la o bancă din Elveția. Acești bani provin din furturile făcute de cei de la PNL în timpul pandemiei, când am cumpărat izolete cu 60.000 euro/buc, măști cu 30 euro/buc, dezinfectant pentru mâini cu 600 euro sticluța de 200/mg, etc. 

Marian Ceaușescu: „Și cu cei de la PSD ce ai negociat”? 

Iohannis: „Din ce se fură, PSD-ul primește 40%, PNL-ul 45%, UDMR-ul 12% și minoritățile naționale 3%. În acest mod, alianța PNL-PSD-UDMR-MINORITĂȚI este stabilă. Cât despre Cîțu, dânsul va câștiga la congres cu 87% pentru că luni 27 septembrie le va împărți bani prin hotărâre de guvern tuturor celor care își pozează votul alături de cartea de identitate. Totodată vom împărți bani și în teritoriu la UAT-urile conduse de PSD-iști”. 

Marian Ceaușescu: „Ești cel mai nenorocit borfaș pe care l-am cunoscut. Să știi că vei avea supărare mare cu cei pe care i-ai păcălit și le-ai furat votul mințindu-i că lupți împotriva PSD-ului, când de fapt pe ascuns te-ai aliat cu PSD-ul”. 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close