Satiră și umor politic

Iată stenograma din 2019 cu discuția celor trei care au hotărât condamnarea lui Liviu Dragnea

În ianuarie 2019 la restaurantul „Hanul Haiducilor” din București s-au întâlnit: Călin Popescu Tăriceanu, Tudorel Toader și avocata lui Liviu Dragnea, Flavia Teodosiu. Ultimul ajuns la această întâlnire a fost Tăriceanu. În continuare vă redăm conținutul stenogramei:
– Tăriceanu așezându-se unde erau prezenți deja Flavia Teodosiu și Tudorel Toader, văzând că masa e goală a întrebat: „Nu serviți nimic”?
Tudorel Toader: O cafea.
Flavia Teodosiu: O cafea și o apă cu lămâie.
Tăriceanu: O cafea voi bea și eu a spus Tăriceanu după care a continuat: „Fraților, trebuie să facem tot ce se poate pentru al băga pe Dragnea la pârnaie, întrucât nu este de acord să fiu eu candidat unic al unei coaliții de stânga. Cum putem face asta”?
Tudorel Toader: „Căline eu am ajuns ministru justiției la solicitarea ta expresă. Și deși acest post revine PSD-ului, eu voi face doar ceea ce îmi ceri tu. Prin urmare trebuie să înțelegeți că eu în calitate de ministru nu voi aviza nici-o ordonanță de urgență pentru amnistie și grațiere. După cum știți, fără avizul meu nu se poate da nici-o ordonanță.”
Tăriceanu adresându-i-se avocatei lui Dragnea: „Flavia tu ce spui, la proces are șanse să scape?”
Avocata lui Dragnea: „Dacă aș vrea să-mi construiesc apărarea corect, Liviu Dragnea ar scăpa fără probleme”.
Tăriceanu: „Cum așa”?!?
Avocata lui Dragnea: „Păi eu îl apăr pe Dragnea ca fiind beneficiarul serviciilor prestate de cele două doamne care erau angajate la protecția copilului și lucrau pentru PSD. Normal ar fi să arăt în fața instanței că beneficiarul serviciilor prestate de cele două angajate de la protecția copilului este PSD-ul și nu Liviu Dragnea. În acest caz, prejudiciul se poate recupera de la PSD, iar PSD-ul ca partid are șanse mari să fie desființat”.
Tudorel Toader: „Eu și cu Flavia ne facem treaba și Dragnea va ajunge după gratii, dar ce faci dacă Viorica Dăncilă va vrea să candideze”??
Tăriceanu: „Pe Dănciloaica o traduc eu și îi voi traduce și pe cei din PSD”.
Tudorel Toader: „Și ce vei face dacă Dănciloaica și cei din PSD refuză”?
Tăriceanu: „În acest caz am o armă de rezervă. Le voi spune că voi înscrie în cursă un „Iepure” care să le mănânce masiv din voturi”.
Tudorel Toader: „La cine te-ai gândit”?
Tăriceanu: „Mircea Diaconu va fi candidatul susținut de ALDE. Dânsul nu va câștiga alegerile, dar îi va ajuta pe cei de la PSD să piardă alegerile”.
Discuția a fost întreruptă de ospătarul care a venit să-i servească. După plecarea acestuia, Tăriceanu i-a spus avocatei lui Dragnea să treacă pe la dânsul pentru a-și primi „onorariul”. Discuția celor doi a fost întreruptă de Tudorel Toader care i-a solicitat lui Tăriceanu să-i plătească o porție triplă de icre negre. Tăriceanu și-a dat acceptul, lăsând pe masă un teanc gros de euroi. Cei care apreciați faptul că această stenogramă a fost desecretizată, vă rugăm distribuiți. Vă Mulțumim!!!

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close