Satiră și umor politic

Florina Jipa și-a deschis cabinet de miruit

În incinta parlamentului aproape de camera senatului, Florin Jipa a primit din partea lui Tăriceanu o încăpere pe care a transformat-o în cabinet de miruit. La intrare, pe un panou sunt notate condițiile pentru a fi acceptat la miruit. Prima condiție este aceea de a fi parlamentar și de a demonstra că ai jăpcărit bugetul statului cu o sumă mai mare de 1 milion euro.

Condiția numărul doi este aceea de a dori să îți păstrezi imunitatea, chiar în condițiile în care cei de la DNA solicită ridicarea imunități pentru a fi anchetat.

 

Când nu ai dreptul să fii miruit

 

  1. Să îndeplinești primele două condiții și să demonstrezi că din grupul ALDE-PSD există măcar un parlamentar care ar vota ridicarea imunități.
  2. Să vii cu dovezi concludente prin care să demonstrezi că există parlamentari PSD care să nu aibă probleme cu justiția.

Acum două zile, un reporter al Gazetei Civice aflând de cabinetul de miruire al Florinei Jipa s-a deplasat la palatul parlamentului pentru a obține un interviu. Odată ajunși la cabinetul Florinei Jipa din interior am auzit vocea doctorului Bacalbașa.  Acesta a plătit taxa de mir-ungere, dar a spus că vrea o miruire dublă pentru că mai vrea un mandat de parlamentar. La această solicitare, Florina Jipa a fost clara: „Miruire dublă, TAXĂ dublă”. Când au dat cu ochii de reporterii Gazetei Civice, cei doi nu mai continuat conversația. În schimb l-am văzut pe Tăriceanu care își aștepta rândul . Observându-l, Florina Jipa  ieșit în întâmpinarea lui și i-a spus: „Dragă Tări  tu ai nevoie de vreo 200 de miruiri, la câte bube ai”.  La auzul acestor vorbe, Tăriceanu a întrebat: „păi cum procedăm?”  Uitându-se peste umărul lui Tăriceanu și văzând că mai erau parlamentari care își așteptau rândul, i-a propus acestuia să vină a doua zi pentru că îi va face și niște descântece. După Tăriceanu în cabinet a intrat Dan Voiculescu, de cum l-a văzut, Florina Jipa a strigat: „ PEI drace, uite m-i s-au stins toate candelele. Ce cauți tu la mine și ce credință ai tu, care ți-ai turnat și neamurile la securitate”.  Voiculescu i-a spus că se căiește dar că mai are o dorință, să-l vadă pe Băsescu turnător dovedit de instanță.  La auzul acestor vorbe, Florina Jipa l-a încasat cu 15 taxe de mir-ungere și i-a spus că  acestea vor avea efect, dar probabil pe lumea cealaltă cu condiția să nu vă transformați în vampiri sau să nu vă cloneze cineva.

Articole similare

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close