Satiră și umor politic

Bomba politică post-revoluționară: Am aflat când va deveni membru PSD Klaus Iohannis

Klaus Iohannis a avut o întâlnire de taină cu Marcel Ciolacu, Vasile Dîncu și Paul Stănescu. Pe surse am intrat în posesia stenogramei cu discuția celor trei: 

  • Iohannis: „Bine ai venit Marcele, bine ai venit Vasile. Iată de ce v-am chemat!? Vom avea pe mână multe miliarde de euro. Cu cei de la USRPLUS nu se poate negocia nici-un fel de parandărăt. Cu voi mă înțeleg altfel, pentru că am jefuit în egală măsură poporul român”.
  • Vasile Dîncu: „Și ce propuneți șefule?”
  • Iohannis: „Vă invit să sprijiniți un  guvern minoritar, PNL-UDMR. Eu voi avea grijă să primiți suficienți bani pentru toată clientela PSD-istă.”
  • Marcel Ciolacu: „Dacă tot îi dați afară pe cei de la USRPLUS, de ce să nu intrăm noi la guvernare?”
  • Iohannis: „Marcele, înainte de orice trebuie să punem mâna pe justiție, pentru a fura în voie. Cât despre intrarea voastră la guvernare, vă spun că nu este recomandată și dacă vă spun motivul nici voi nu veți vrea.”
  • Marcel Ciolacu curios: „Ia spune șefu.”
  • Iohannis: „Dacă veți intra la guvernare, poporul vă va cere să puneți în practică minciunile cu care i-ați amăgit – Majorarea pensiilor cu 40%, dublarea alocațiilor, curent electric cu 25 bani kw, etc. 
  • Vasile Dîncu: „Marcele, șefu are dreptate. Dacă intrăm la guvernare și nu le dăm românilor ce așteaptă de la PSD, în 2024 nu luăm nici 15%.”
  • Marcel Ciolacu: „Șefule, dar ce garanție avem noi că te vei ține de cuvânt și că vei face o împărțeală corectă a banilor care se prăduiesc?” 
  • Iohannis: „Măi Marcele, uite am scris o cerere de intrare în PSD. Uite o semnez în fața voastră și nu-i pun dată, întrucât nu îmi dă voie mandatul pe care îl am, dar imediat ce îmi voi termina mandatul, voi deveni membru PSD. 

Discuția celor trei a fost întreruptă de Vasile Blaga și Alina Gorghiu, care au intrat în biroul Președintelui. Alina Gorghiu i-a salutat de complezență pe Vasile Dîncu și pe Marcel Ciolacu și i sa adresat direct lui Iohannis: „Dragă Klaus, am făcut rost de bilete pentru sejurul de 8 luni pe care trebuie să-l luați după instalarea guvernului Ciucă. În acest demers m-a ajutat Vasile Blaga, prezent și el aici.” Vasile Blaga a încuviințat cele spuse de Alina Gorghiu printr-o plecăciune rituală. După această fază, Iohannis i-a condus spre ieșire pe cei 4, moment în care în cadrul ușii și-a făcut apariția Dan Vîlceanu, care a zis: „Șefule, aveți aici extrasul de cont în care veți regăsi depunerea de 2 milioane euro pe care i-am prăduit din fondurile ministerului sănătății.”  Iohannis vădit mulțumit, ia spus: „Dane te felicit și voi face totul pentru a te păstra ca ministru al finanțelor și în guvernul Nicolae Ciucă.” 

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close