Politică

Vlad Voiculescu și Violeta Alexandru dezmint informația potrivit căruia între dânșii ar exista un conflict

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora, între Vlad Voiculescu (Ministrul Sănătății și membru USRPLUS) și Violeta Alexandru (Deputat, președinte PNL București) ar exista un conflict datorat raportării de cifre neconforme cu realitatea privind numărul infectărilor cu SarsCOV2. Cei care au lansat acest zvon, o fac probabil pentru a destabiliza coaliția de guvernare, întrucât între cei doi protagoniști mai sus enunțați nu există nici un conflict. Acest fapt este confirmat și de postările celor doi, pe care le redăm în continuare:

Postarea lui Vlad Voiculescu:

„O discuție civilizată e o discuție civilizată și atât, fie că e în persoană, pe Facebook sau în orice altă formă de comunicare. Nu este, deci, nici un “scandal” între doamna Violeta Alexandru și mine pe tema calculării unui indicator.

Este vorba despre o postare și un comentariu despre două moduri diferite de calcul. Ce vă pot asigura este că modul actual de calcul este adevcat momentului în care ne aflăm și că nu e nimic dramatic în neregulă cu felul în care fusese calculat înainte. Un indicator este un indicator, e bine în general să judecăm acțiunile.

Ca să punem lucrurile în context: nu există două guverne în lumea asta care să fi gestionat pandemia la fel. Mai mult, nu există un singur guvern care să fi gestionat pandemia cu aceleași instrumente și cu același succes de când a început și până astăzi. Unele lucruri se îmbunătățesc pe parcurs. Asta facem și noi, în mod transparent: discutăm, aducem argumente, analizăm si îmbunătățim ce e de îmbunătățit.

Aveți grijă de voi în perioada asta dificilă!”

 

Postarea Violetei Alexandru:

 

„La ce tensiune e în București de câteva zile de când a crescut numărul cazurilor de Covid, contează mult câtă credibilitate are persoana care face declarații și, binențeles, ce declară. Oricum, în București se declară multe. Recunosc că selectez deja, ascult oamenii în care am încredere pentru că mă uit la experiența lor. Afirmații oficiale/politice gen – nu am încredere în cifre/cifrele sunt altele, s-ar putea să evolueze lucrurile așa sau invers (fără să se indice argumentele), eu o să fac cum vreau ca să arăt că pot – nu doar că nu ajută, dar sporesc îngrijorarea. Un oraș atât de îngrijorat este un oraș căruia îi scade randamentul.

Spun asta pentru că răspund zilnic la telefon/mesaje, mai ales oamenilor fără funcții, oameni care nu au de ce să se ferească, ei îmi spun exact ceea ce simt. Sincer, este cel mai mare câștig al meu de când am decis să mă implic în viața politică.”

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close