Politică

Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia: Digitalizăm administrația locală!

Vlad Oprea, primarul orașului Sinaia: ”Sinaia se alătură Code for Romania pentru a schimba felul în care este digitalizată administrația publică!
Pentru a cheltui corect, transparent și eficient banii contribuabililor, modelul propus de Code for Romania și preluat în premieră acum de Sinaia presupune un comportament de reutilizare a soluțiilor digitale în administrația publică locală.
Primul proiect, cel cu care va demara colaborarea, vizează tocmai interfața dintre primării și cetățeni – site-ul fiecărei primării. Pentru prima dată în România, va fi implementată o soluție prin care orice primărie își va putea construi site-ul folosind un instrument sigur, ușor de utilizat, adaptat standardelor la zi și reprezentând un model de user experience design, de structurare a conținutului și accesibilitate.
Odată finalizată, soluția va fi pusă la dispoziția Autorității pentru DIgitalizarea României care, alături de Code for Romania, se va ocupa de administrarea și scalarea ei. Instrumentul va fi disponibil gratuit pentru toate primăriile din România. Primul loc de întâlnire al instituției cu cetățenii, site-ul primăriei, se va transforma astfel pentru toate primăriile din țară dintr-o problemă costisitoare într-un instrument util, flexibil și ușor de administrat, economisindu-se astfel resurse importante.
În această vară, echipele Code for Romania vor lucra îndeaproape cu specialiștii din primărie pentru a audita nevoile acestora și pentru a proiecta un ecosistem de soluții în format open-source care să rezolve probleme recurente ale administrației publice din România, pilotate în Sinaia, urmând să fie deschise tuturor celorlalte primării spre reutilizare.
Experiența administrativă și experiența generației digitale fac echipă prin acest parteneriat și aduc soluții digitale gratuite. Este un proiect pilot prin care aducem mai multă transparență și facilităm implicarea civică. Sinaia este lider în managementul administrativ iar acum multiplicăm modelul și îl oferim tuturor primăriilor care își doresc cu adevărat o creștere a calității vieții locuitorilor pe care îi deservesc. Împreună digitalizăm România și răspândim binele.
Colaborarea cu asociația Code for Romania va avea în vedere în primul rând zona de proiectare de soluții pe teme importante pentru administrația locală, cum ar fi mecanisme funcționale ale administrației locale sau managementul deșeurilor. Primele trei soluții dezvoltate vor avea ca principal obiectiv transparența administrației publice locale.”
https://www.facebook.com/primarsinaia/videos/4004787502875499

Articole similare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
Close